Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 3. juli 2000 kl 22.50 Reklamekongen

Reklamekongen (t)

NRK2 mandag 3. juli kl 22.50
Reklamekongen (2:10)

Penger og moral

Jack McLaren trenger penger for å få sitt nystartede reklamebyrå McLaren & Associates på beina. Derfor tar han på seg oppdraget å være talsmann for Brahma Burgers - et firma som har store problemer med å forklare hvorfor de har solgt bedervet kjøtt.

37 nonner og en biskop er blitt forgiftet etter å ha spist det bedervete kjøttet. Brahma Burgers har derfor et presserende behov for å pynte på sitt offentlige image. Dobbs, reklamebyråets kreative leder, advarer Jack mot å ta på seg denne jobben, selv om den er svært godt betalt. Han har friskt i minnet en tabbe de to gjorde tidlig i karrieren ved å reklamere for en frokostblanding for barn som viste seg å inneholde store mengder koffein!

Moralske anfektelser
Men Jack bestemmer seg likevel for å ta oppdraget. Han går til og med så langt at han - på oppfordring fra Brahma Burgers - stiller opp som hamburgerselger i reklamen. Men Jack kan ikke få seg til å si at det er trygt å spise hamburgerne. Han forandrer derfor reklameopplegget for at det skal bli etisk forsvarlig.

Jack får også moralske anfektelser på hjemmebane. Hans 18 år gamle datter Alex, som nettopp er flyttet inn hos sin far, gir ham hodebry. Jack sitter opp lenge om kveldene for å passe på at Alex ikke tar med seg unge menn hjem for overnatting. Men Alex er ikke sin fars datter for ingenting. Hun skaffer seg en stige slik at beilerne kan gjøre entré gjennom vinduet. Men den grumme fader har kommet den tiltaksomme datter i forkjøpet og montert gitter foran vinduet...

Om serien
I denne amerikanske komiserien møter vi Tom Selleck som Jack McLaren, en av reklamebransjens største stjerner, men også en av de mest selvopptatte. Jack lever og ånder for sitt livsmotto: La aldri kunden få inntrykk av at du er et vanlig menneske. Men han får stadig større problemer med å etterleve dette livsmottoet. Et feilskjær fører til at reklamebyrået mister en kjempekontrakt og Jack og hans team mister jobben.

Men Jack McLaren vet råd. Han leier en forfallen lagerbygning og starter sitt eget firma, McLaren & Associates, og hyrer sine tidligere kolleger. Det lojale teamet rundt ham består
av den dyktige og humørsyke kreative leder Carl \"Dobbs\" Dobson, den smiskende tekstforfatteren Bruno Verma, Jacks sexy assistent Beverly Andolini og teamets regnskapsfører Erica Hewitt.

Jacks 18 år gamle datter Alex (Hedy Burress) spiller også en viktig rolle i serien.

NRK2 mandag kl 22.55


Amerikansk komiserie
Originaltittel: The Closer
Manus: Tad Quill
Regi: Andrew D. Weyman
I rollene: Tom Selleck, Edward Asner, David Krumholtz, Penelope Ann Miller, Suzy Nakamura, Hedy Burress, Joanna Kerns m.fl.

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41