Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. desember 1998 kl 23.00 Avkledd

Avkledd (t)


NRK2 mandag 28. desember kl 23.00
Avkledd (2:4)

Når mor begår selvmord

En ung gutts sorg og sinne etter morens selvmord er temaet i kveldens episode av den australske dramaserien \"Avkledd\".
Tom er 14 år gammel når moren tar sitt eget liv. Han forsøker å opprettholde en normal hverdag, men innhentes snart av sorg, sinne og anger. Minnene om moren forfølger ham både i våken tilstand og når han sover. Han husker sin egen ergrelse når moren blandet seg inn, men lengter samtidig etter tryggheten og beskyttelsen han fikk hos henne.

Om serien
\"Avkledd\" er seks frittstående historier om menn, slik de fremstår når følelser er blottlagt og all forstillelse borte. Det er i hvert fall slik seks mannlige australske forfattere oppfatter sitt eget kjønn. På oppdrag fra tv-selskapet ABC har forfatterne skrevet hver sin frittstående episode om mannen, slik de mener han i virkeligheten er. NRK2 sendte hele serien høsten 1996, og viser nå fire av episodene i reprise.
\"Avkledd\" er produsert av den prisbelønte australske produsentene Jan Chapman, som også var produsent for den Oscar-vinnende filmen \"The Piano\".

NRK2 mandag kl 23.00
Sendt 11. september 1996

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Tom reagerer både med sorg og sinne da moren tar sitt eget liv.

Drama - innkjøpt
Produsert av ABC, Australia
Originaltittel: Naked
Produsent: Jan Chapman
Tidligere sendt i NRK2 høsten 1996

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41