Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. juni 2009 kl 22.15 The Street

Blotteren

Et uheldig sammentreff? (Foto: Granada)
Et uheldig sammentreff? (Foto: Granada)
Den respektable og populære læreren, Brian, står med buksene nede i parken. Eleven Carly kommer tilfeldigvis forbi, skriker opp og dermed er dramaet i gang.

I Bold Street nr.36 bor Brian Peterson sammen med kona Ann. Episoden i parken skal komme til å sette forholdet deres på en hard prøve. Brian fortalte ikke kona hva som skjedde, for han vet at han ikke er skyldig. Men når Carly forteller de voksne hva hun har sett, blir politiet trukket inn og ryktene går.

En hendelse fra Brians ungdomstid dukker opp. Han ble dømt for usedelig oppførsel i Blackpool. Brian blir frosset ut av kolleger og naboer og Ann får vanskeligheter med å tro på mannen sin. Mistroen og beskyldningene får Brian til å flytte hjemmefra. Vil ryktene eller sannheten vinne, og vil Ann noensinne få tilbake tilliten til mannen sin?

Om serien
Byen er Manchester, landet er England og gaten heter Bold Street. Den britiske tvserien forteller om livet og lidenskapene bak dørene i denne gaten. Det er drama det er snakk om, skrevet av anerkjente Jimmy McGovern og serien har vunnet mange prestisjefylte priser for ypperlig spill og god regi.

De menneskelige dramaene som spiller seg ut i den engelske byen er viklet inn i hverandre. Du møter en trebarnsmor som kjeder livet av seg, elskeren hennes forvandler seg til å bli hennes verste fiende, en desillusjonert mann oppdager at han likevel betyr noe for familie og venner, et uventet vennskap snur opp ned på en drosjesjåførs liv, og to søstre som etter mye krangel finner tilbake til hverandre på grunn av et ekteskap som bryter sammen. Flere av rollene er besatt av kjente skuespillere.

Britisk dramaserie i seks deler (2006)
Manus: Jimmy McGovern
I rollene: Neil Dudgeon, Lindsey Coulson og Tony Maudsley
Produsent: Granada
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900