Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. november 2008 kl 19.55 Kvitt eller dobbelt

Tema uten grenser

Espen Nicolaysen deltar i kveld i emnet geografi. Her sammen med fagdommer Egil Drillo Olsen og programleder Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Espen Nicolaysen deltar i kveld i emnet geografi. Her sammen med fagdommer Egil Drillo Olsen og programleder Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Alle verdens land, byer, elver, fosser, hav, innsjøer og fjelltopper. Det skremmer ikke Espen Nicolaysen (27), som skal opp i dette grenseløse temaet geografi i kveldens "Kvitt eller dobbelt".

Espen er opprinnelig fra Gausdal, men bor nå på Lillehammer. Han begynte å fordype seg i atlas allerede tidlig på barneskolen, med læreren som største inspirasjonskilde. I tillegg til alle verdens byer, elver, fosser og hav er Espen også interessert i landenes historie, og særlig i Storbritannias historie. Han har reist litt rundt i Europa og Asia, men selve drømmereisen vil være å dra til eksotiske Fiji. Når Espen ikke har nesa i et atlas, jobber han i et entreprenørfirma.

Spennende duell
I tillegg blir det duell mellom Eirik Hallingstad Egeland (12) og Vetle Skifjeld Rasmussen (9) i emnet Olsenbanden. Eirik kommer fra Mandal og begynte å se på Olsenbanden da han ble syk for tre år siden. Da fikk han nemlig alle filmene på DVD, og dermed var det gjort. Vetle kommer fra Skien og har alltid vært begeistret for Olsenbanden. Han har sett alle de 14 filmene minst 15 ganger hver og blir aldri lei. Favorittfilmen er "Olsenbanden møter Kongen og Knekten", fordi den har det morsomste kuppet.

Nytt av året
Programmet har fått noen nye elementer. I år har vi deltakere i alle aldre og det er også duket for en Kvitt eller dobbelt-duell. I tillegg er hovedpremien på 48 000 kr doblet til 96 000 kr.

Om programmet
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder. I 2006 og 2007 ble "Kvitt eller dobbelt" igjen en seersuksess med Nadia Hasnaoui som programleder.

Egenprodusert underholdning (2008)
Programledere: Nadia Hasnaoui
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Silje Marie Lien 23044101/97525287, Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 90, info@nrk.no