Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. november 2003 kl 22.30 Store Studio

Møt Morten Abel

Morten Abels siste singel
Morten Abels siste singel "The Birmingham Ho", spilles på radio døgnet rundt. I kveld spiller Abel live i "Store Studio". (Foto: Virgin Records)
"Store Studio" digger Morten Abel fordi han har vært Norges pop-prins i alle år. Og i motsetning til de fleste andre norske pophistorier, så gjør han det bare bedre og bedre for hvert år som går. I kveld spiller han live. I tillegg snakker Anne og Per om sex med Niels Fredrik Dahl.

Morten Abel startet med kviser i Mods, fortsatte som dandy i September When, og nå er han kong Abel som hærtok landet. Programleder Anne Lindmo og Per Sundnes mener han har en akkurat passe blanding av arroganse og mystikk ved seg. Arrogansen viser seg i situasjoner som da han f.eks. stilte med løsbart på talkshow med Bondevik.

Nå kommer han med ny CD, "Being Everything, Knowing Nothing", og jobber med kremen i Stavangers filmmiljø hvor han spiller seg selv i filmen "Alt for Egil". I kveld spiller han seg selv i "Store Studio"

Sexprat
Forfatteren Niels Fredrik Dahl har fått til det nesten ingen forfattere klarer: Å skrive inmari bra om erotikk. Programleder Anne Lindmo og Per Sundnes har invitert Dahl for å spørre hvordan han turte og hvordan han fikk det til.

Programlederne mener litterære beskrivelser av sex stort sett blir ekstremt pinlige eller ekstremt pretensiøse greier. I romanen "I fjor sommer" blir det fysiske mellom mann og kvinne troverdig og vakkert og samtidig glødende intenst.

Om "Store Studio"
Programserien "Store Studio" er NRK Kulturs talkshow. Hver uke inviterer redaksjonen aktuelle stjernegjester fra kultur- og underholdningslivet som de har lyst til å snakke med - og et band som spiller noe folk fortjener å høre mer av.

Også i høst vil "Store Studio" sendes på P2. Når tv-sendingen slutter, tar radio over. Her får Anne og Per enda bedre tid til å snakke med gjestene. I tillegg til mer utfyllende betroelser, blir det plass til mer musikk.


NRK Kultur - egenprodusert magasin
Programleder: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,


LENKER
  • Les mer om Store Studio