Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. juni 2010 kl 19.45 Solgt!

Norges dyreste boligstrøk?


På eksklusive Kalvøytangen i Tønsberg kommune ligger prakteiendommene på rekke og rad. Området kan skryte av å være blant Norges absolutt dyreste på boligmarkedet.

Det er litt av en utfordring som møter meglerne fra Ålesund og Trondheim i program fem av "Solgt!" Et hus på over 400 kvadratmeter med sjølinje og egen molo er ikke til salgs så ofte. "Solgt!" har fått tilgang til denne meget eksklusive boligen i det ellers så pressesky området.

Kalvøytangen ble landskjent da Carl I. Hagen flyttet inn i det som fikk tilnavnet "vaktmesterboligen". Området er regulert som næringsareal, og det gjør at det i husene også må drives næringsvirksomhet. Hvordan påvirker det prisen, tro?

Meglerne som er med denne gang, er Sissel Longva og Harald Osdal frå Sparebank1 Eiendomsmegling i Ålesund. De møter trøndermegleren Morten Berg Muller som har tatt med seg sin meglerlærling Sigrid Vold frå Heimdal Eiendomsmegling.

Men det er ikke bare boligluksus meglerne får bryne seg på. I denne episoden må meglerne prøve å finne ut hva et småbruk i Revetal, ca 20 minutter fra Tønsberg, er solgt for. Kontrastene er store. Småbruket ligger idyllisk til, men skriker etter modernisering. Likevel var det nesten folkevandring på visningen. Spørsmålet er om meglerne klarer å tippe prisen?

Det første objektet denne gang er derimot en meget særegen leilighet i hjertet av Tønsberg sentrum. I en gammel bygård fra tidlig 1900 tal finner vi denne meget flotte leiligheten med hele tre stuer, høyt under taket og store, doble tredører. Her er det bare å drømme seg bort...

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Når så serien får en norsk versjon, er det byene Moss, Drammen, Ålesund, og Oslo som først stiller med salgsobjekter som nylig er blitt solgt. Meglerne må gjette til hvilken pris. Frode Søreide fra FBI debuterer som programleder i denne serien. Søreide er 30 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK, blant annet i Dagsrevyen og "Sommeråpent". De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900