Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. oktober 2012 kl 19.45 Forbrukerinspektørene

Går pengene dit de skal?


Nordmenn ligger på verdenstoppen i å gi til veldedige formål. FBI har avslørt hvor enkelt det er å sko seg på andres giverglede, mens bare smuler går til det veldedige formålet.

Det er over 2000 veldedige foreninger i Norge, men bare de 100 medlemmer i Innsamlingskontrollen har dokumentert hvor mye som går til formålet. Hverken myndighetene eller giverne har kontroll over driften av de andre organisasjonene og hvor pengene går.

Blant organisasjonene på klagetoppen hos forbrukermyndighetene og innsamlingskontrollen er Emily Foundation, Rio de Janeiro. Emily Foundation har samlet inn millioner av kroner både fra det offentlige og private til støtte for fattige barn i Rio de Janeiro i Brasil.
Men har barna i Rio fått pengene som de skal?

Forbrukerinspektørene ser i denne sendingen også på hvordan man kan selge boligen selv. Kveldens eksperter gir viktige tips til Øystein som skal selge sin egen bolig. Og det er mye å passe på.
Sykkelsesongen fortsetter for de ivrigste og FBI hjelper til. I gadgets delen av sendinga tester Martin Giæver dingser til sykkelen. Og vi stiller også opp i et sykkelritt med en el-sykkel.


Om serien
Forbrukerinspektørene avslører jukset og gjør deg til en bedre forbruker. Programledere er Martin Giæver, Marit Evertsen Grimstad og Christian Strand.


Forbrukerprogram 2012
Programledere: Martin Giæver, Marit Evertsen Grimstad og Christian Strand.
Presseansvarlig: Nathalie Sprus, 23 04 45 75/909 42 708
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900