Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 4. september 2013 kl 19.50 Stacey Dooleys møte med Amerika

Ekstrem terapi


Er seksuell legning et valg, eller noe som kan endres? Stacey Dooley møter unge menn som går til ekstreme tiltak for å forsøke og «helbrede» sin homoseksualitet.

Til tross for massiv motstand er det lisensierte terapeuter over hele USA som tilbyr kontroversiell terapi for å «helbrede» homofili.

I andre episode av Stacy Dooleys møte med Amerika, reiser den unge reporteren ut til det amerikanske Vesten. Der møter hun unge menn som deltar i homofili-konverterende terapi.

På veien møter hun 19 år gamle TJ, som de siste fem årene har forsøkt å gjøre nettopp dette – oppmuntret av foreldrene. Selv hevder han at han ikke lenger er tiltrukket av menn, men realiteten er at han ikke tiltrekkes av kvinner heller.

Stacy møter også Danny, en gift småbarnsfar, som mener konverteringsterapien er det som gjør det mulig for han å bli i ekteskapet sitt. Stacy tilbringer tid i familiens hjem. Hun forsøker å forstå hvorfor noen ønsker å forandre seg selv, og hvorfor en kvinne er villig til å satse på en mann som åpent innrømmer at han egentlig er homofil.

Til slutt, dypt i den nordlige ørkenen i Arizona, besøker Stacey en leir for menn. De håper at å knytte bånd med andre mannlige venner, og omfavne sin maskulinitet, vil føre til endringen de lenge har vært på leting etter.

Om programmet
I tre programmer rapporterer Stacey Dooley fra ukjente miljøer i det amerikanske samfunnet. Det første handler om unge kvinner i fengsel. I program 2 møter hun unge som går i ulike former for terapi for å bli "helbredet" for sin homofile legning. I det siste programmet følger hun ungdom som legger ut på en risikofylt flukt fra Mexico til USA i håp om et bedre liv.

Britisk dokumentarserie (2012)
Originaltittel: Meet the Young Americans – Gay to straight (2:3)
Produsert av: BBC
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900