Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 mandag 7. april 2008 kl 09.30 Ukas P2-artist: Jan Erik Kongshaug

Regnbuens lydmann

Jan Erik Kongshaug. (Foto: Erling Wicklund, NRK)
Jan Erik Kongshaug. (Foto: Erling Wicklund, NRK)
Jan Erik Kongshaug holder posisjonen som Europas ledende lydtekniker. Fra hele verden kommer musikere til hans Rainbow Studio i Oslo med samme mål: Å få musikken innspilt med den aller ypperste lydkvalitet. Hemmeligheten er enkel:

- Jeg er musiker sjøl og vet hva de ønsker seg, smiler trønderen lurt. Og så har jeg verdens beste pianostemmer. Vi mistenker at dette bare er deler av sannheten. Mest kjent er Kongshaug for sitt 37-årige samarbeid med det tyske plateselskapet ECM og utallige innspillinger med verdensnavn som Keith Jarrett, Chick Corea, Jan Garbarek og Gary Burton. Men ukjente artister får samme førsteklasses behandling.

Denne uka skal vi møte Jan Erik Kongshaug bak spakene i et nyinnredet Rainbow Studio, med det siste i digitalt opptaksutstyr. Vi møter ham også som gitarist og bassist, i samspill med trønderjazzens gladgutt Asmund Bjørken, med gammeldans-kongen Sven Nyhus og med den moderne trombonejazzens gudfar Frode Thingnæs. Dessuten har Jan Erik sin egen jazzkvartett og viderefører arven etter faren John Kongshaug, som tidlig ble en av Sveriges mest ettertraktede gitarister.
Serien er et gjenhør fra mars 2006 og programleder er Erling Wicklund.

Ukas P2-artist mandag 7. april - fredag 11. april 2008
kl. 09.30-10.00 og kl 19.00-19.30