Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Ut i naturen i ti år - høsten 2002

Kari Toft og Arild Hagen er programledere for magasinutgaven, som går tett på naturen (NRK-foto: Ole Kaland)
Kari Toft og Arild Hagen er programledere for magasinutgaven, som går tett på naturen (NRK-foto: Ole Kaland)
”Ut i naturen” kan i år feire ti-årsjubileum. I det aller første programmet i august 1992, med de nordiske jakt- og fiskedagene som ramme, formulerte Hans Christian Alsvik målsettingen: NRK skulle ha et ukentlig naturprogram på tv, laget av medarbeidere i Oslo og ved distriktskontorene. Og slik er det blitt.

Ti-årsjubileet markeres med to programmer i desember, hvor pensjonisten Hans Christian Alsvik og Kari Toft trekker fram høydepunkter fra tidligere programmer.

Høstens programmer
”Ut i naturen”-magasinet har Kari Toft som programleder og Arild Hagen som makker. Magasinet skal i år konsentrere seg om å gå tett på naturen. Ved hjelp av makro-opptak kan vi få innsikt i hvilke liv som skjuler seg under den nærmeste stein eller på noen våte gresstrå. Det er Arild Hagen som er eksperten her.

Ellers kommer et flott program om Sjoghetta 5. november, laget av Ulf Myrvold. Myrvold har tidligere blant annet laget et program om jerv.

Et høydepunkt i løpet av høsten er turen et fjernsynsteam gjorde sammen med filosofen Arne Næss, som nå er 90 år. Turen gikk til hytta Tvergastein som Næss fikk bygget på 30-tallet, langt inne i Hallingskarvet. Arne Næss’ sannsynligvis siste tur til Tvergastein kan seerne få med seg 8. oktober.

”Ut i naturen” er ikke redd for det urbane, heller. Lise Foss har laget et program om Oslos tapte elver. Elvene er nemlig lagt i rør, men nå er krefter i sving for å få dem opp i dagen. ”Ikke mer rør!” heter programmet, som sendes 19. november. Værkavalkaden står Harald Reitan for, for femte år på rad.

Egenprodusert naturdokumentar fra Faktaavdelingen
Programledere Kari Toft og Arild Hagen
Prosjektleder Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83