Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. januar 2001 kl 20.20 Den store klassefesten

Den store klassefesten (ttv)

NRK1 lørdag 27. januar kl 20.20
Den store klassefesten (3)

Harald og Bård i fri dressur

Harald Eia og Bård Tufte Johansen er i manesjen og skal konkurrere med sine klasser mot hverandre i \"Den store klassefesten\" i kveld. Radarparet hadde nylig nypremiere på \"Åpen post\", og over 600.000 seere fulgte første program. Seernes yndlingspar skal duellere både verbalt og fysisk, det siste representert ved sumobryting.

Harald Eia (34) gikk på Gommerud barneskole og Belset ungdomsskole på Rykkinn i Bærum, og var etter sigende den flinkeste gutten i klassen. Han var yngst, begynte på skolen allerede som 6-åring. Da kunne han alt lese. Gommerud skole var helt ny, og man hadde åpent landskap. Her ble det mye bråk! Klassene ble kalt X, Y og Z i stedet for A, B og C. Harald gikk i X-klassen.

Harald spilte aktiv fotball, og faren hans var oppmann og lagleder. I klassen hadde guttene håndarbeid og jentene sløyd. Harald satt ofte ved veven, og han strikket lue. Han var alltid først ferdig med mattebøkene og fikk alltid lest opp stilene sine. Skuespill sto hans hjerte nær, og rollen som Peer Gynt gjorde et uforglemmelig inntrykk på medelevene, hans tolkning av rollen blir omtalt som \"fantastisk\"! Harald Eia er gift med skuespiller Anne Ryg, de har en datter sammen og nok et barn er på vei.

Bård Tufte Johansen (31) vokste opp i et sosialdemokratisk, kristent hjem i Skien og gikk på Lunde ungdomsskole. Moren og faren er begge pastorer i frikirken Misjonskirken i Skien. Bård hadde sine beste venner i menigheten, spilte i band, fisket mye og var ikke den ivrigste på skolen. Han var kjent for å lage ablegøyer, blant annet ved å kjøre med vennene til Porsgrunn, der ingen kjente dem, og spørre folk om \"the way to Holmenkollen\", hvorpå de nøt å høre ofrenes stotring på engelsk for så å avslutte med \"tusen takk for hjelpen\". Bård er gift med Beate Halkjelsvik, og de har en datter sammen.

NRK1 lørdag kl 20.20

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Siss Kvamme, 90828817
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Harald Eia, Dan Børge Akerø og Bård Tufte Johansen i Den store klassefesten. (Foto: Knut Fjeldstad)