Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. desember 1999 kl 18.00 Jul i Blåfjell-sang: Jul i Blåfjell-sang (Søppelvise)

Jul i Blåfjell (ttv)


NRK1 lørdag 4. desember kl 18.00
Jul i Blåfjell (4:24)

Strømpehull og strømpeull

I Blåfjell er det strømpestrikkedag, og alle må strikke nye strømper til jul. I Bygda flyter skrotet, for Lillegutt har visst ikke så lyst til å kjøre søppel lenger.
Turte mener at de små blå ikke har tid til å strikke strømper. De vil heller ut å skremme bygdefolket.
- Ja, det er bra å skremme bygdefolket, men viser Blåstaven at det er strømpestrikkedag, så er det strømpestrikkedag, og alle blånisser må være inne og strikke nye varme, strømper til jul, sier Blåfar.

Ekko
Ordføreren begynner å bli utålmodig, for i Bygda er det søppel over alt.
Mamsen har bedt Lillegutt dra opp i Blåfjell og hente lastebilen så de kan få kjørt bort mer søppel. Men Lillegutt nekter, for han er redd et ekko som roper: - Nå kommer jeg og tar deg!
- Det er jo du som roper, og du som svarer når det er ekko, sier Mamsen.
Om serien
I 1999 har NRK produsert en ny julekalender for barn, som vi kan følge hver eneste dag i barne- TV- tid fram til julaften.
Serien har fått navnet \"Jul i Blåfjell\". Den bygger på en økologisk grunntanke og handler om blånissene i Blåfjell og menneskene i Bygda.
Blåfjell er befolket av blånisser, og deres hovedoppgave er å lage den blå julenattshimmelen slik at alle kan se julestjerna skinne.
Turte er hovedpersonen i serien. Hun tilhører familien Blåværshule som ellers består av Blåfar, Blåmor, Blånissemor og Tvilling.
Inne i Blåfjell holder også Dronning Rose, som er blånissenes veiviser, og hennes råd til. Erke er Dronningens fortrolige, og de øvrige i rådet er Molte, Myra, Mjøltyt og Skinntryta. I fjellet finner vi også gladnissen Skrukke og det blinde ekkoet Ekko Ekko.
Menneskene i Bygda, med postmann og kordirigent Kåre Eyolf Olsen jr. i spissen, forbereder seg til jul og det årlige julespillet. I Bygda bor også ordføreren, elektriker Selma, barna Mikkel og Marta og Mamsen og Lillegutt.
Men Bygda har et problem midt i førjulsstria. Søppelet flyter, og det finnes ingen plass å kvitte seg med det. Her tar Mamsen og Lillegutt på seg ansvaret for å ordne opp, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn de hadde trodd.
Livet går sin gang både i Bygda og i Blåfjell, helt til Erke tar vare på en hemmelighet, og Mamsen og Lillegutt begynner å tømme søppel i Blåfjell!

NRK1 lørdag kl 18.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Mjøltytt (Jon Skolmen) og Erke (Espen Skjønberg) studerer strømpekurven.

2. Myra (Eli Doseth) og Molte (Erik Hivju) klar for strømpestrikkedag.
I noen av hovedrollene: Grethe Kausland, Johannes Joner, Paul Ottar Haga, Tone Danielsen, Suzanne Paalgard og Mikkel Gaup

Egenprodusert julekalender for barn 1999
Regi: Torunn Calmayer Ringen