Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. september 1999 kl 22.30 Ruby i møte med ...: O.J. Simpson

Ruby i møte med ...: O.J. Simpson (t)


NRK1 tirsdag 21. september kl 22.30
Ruby Wax i møte med...O.J. Simpson

Ruby under huden på O.J. Simpson

Ruby Wax har fått fullt innpass hos O.J. Simpson og tillater seg i kveldens program å spørre hvilke spørsmål som helst til mannen som 70% av USA mener drepte sin kone, Nicole Brown Simpson og hennes elsker, Ronald Goldman den 12. juni 1994.

Den tidligere fotballstjernen O.J. Simpson var elsket av USAs befolkning inntil 12. juni 1994. Han ble da arrestert, mistenkt for mord på sin eks-kone og hennes venn. Den fargede O.J. Simpson har hele tiden nektet straffeskyld og ble da også frikjent i strafferettsaken i 1995 av en jury bestående av hovedsakelig svarte medlemmer. Ofrenes etterlatte reiste imidlertid sivil rettssak mot O.J. Simpson, og i 1997, men en jury utelukkende bestående av hvite medlemmer, ble han dømt for mordene. Han slapp fengselsstraff, men ble dømt til å betale 33,5 millioner dollar til de to dreptes etterlatte.

Skylder på andre
Ruby Wax spør O.J. Simpson rett ut om han myrdet de to. Han nekter, og hun spør ham hvem han tror gjorde det. Han har sin egen teori om dette, men politiet har aldri brydd seg med denne teorien. Nicole hadde flyttet fra O.J. Simpson og inn i et eget hus da mordene fant sted. Fire dager før mordene, flyttet en tidligere venninne av Nicole inn. En kvinne som var narkoman og blakk og som søkte støtte hos Nicole. O.J. Simpson mener det var narkohandlere som tok livet av Nicole og Ronald, og underbygger denne påstanden blant annet ved måten mordene ble utført på - metoder som narkohandlere er kjent for å bruke.

Nektet på restaurant
Det er tydelig at O.J. Simpson ikke har en høy stjerne hos USAs befolkning. Ruby Wax ville ta med O.J. Simpson på lunsj på en restaurant og ringte rundt for å reservere bord. Hun spurte om de hadde problemer med å ha O.J. som gjest, og samtlige svarte at det ville de helst ikke. Hun tar ham også med seg på gåtur rundt i Los Angeles. Noen klemmer ham og sier de tror han er uskyldig, blant annet en kvinnelig, farget politikvinne. Mens en annen mannlig neger, skriver \"killer\" på en lapp og viser O.J. mens han går forbi.

Ruby Wax blir også med O.J. på golfbanen, et sted hvor han tilbringer 4-5 timer pr. dag, når han ikke tar seg av sine to barn.
Som vanlig, når Ruby Wax tar roret, er dette et åpenhjertig intervju hvor intervjuobjektet ikke klarer å la være å svare på ekle og ubehagelige spørsmål.

NRK1 tirsdag kl. 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Ruby Wax møter omdiskuterte O.J. Simpson i kveld.

Innkjøpt underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56