Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. mai 2008 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2008: Fra Senja til Serbia

Barnestjerna har blitt stor

Maria Haukaas Storeng og låtskriver Mira Craig under avstemningen i den norske finalen i Oslo Spektrum. (Foto: Fredrik Arff)
Maria Haukaas Storeng og låtskriver Mira Craig under avstemningen i den norske finalen i Oslo Spektrum. (Foto: Fredrik Arff)
Denne dokumentaren følger Maria Haukaas Storengs bevegelser fra første gang hun stod på scenen, til de siste forberedelsene før semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

I år representerer Maria Haukaas Storeng hjemlandet i Eurovision Song Contest i Beograd, men det er ikke første gang den jordnære jenta fra Senja i Troms er midtpunktet på en stor scene. Som barn tilbrakte hun deler av oppveksten i Oslo der hun spilte flere hovedroller i ulike teaterstykker.

Fra "Annie" til Eurovision
Maria fikk som 11 åring hovedrollen i musikalen "Annie" i 1991, og i programmet får vi høre om veien herfra til stedet der hennes karriere står i dag – nemlig i innspurten av de siste hektiske forberedelsene før semifinalen i Eurovision Song Contest i Beograd.

Tilbakeblikk og framtidsplaner
Det er mange tilbakeblikk å vise til i Marias allerede rikholdige karriere. Hun forteller om Idol-deltagelsen i 2004, og om hvordan det var å forlate konkurransen som storfavoritt. Det blir også gjensyn fra Beat for beat hvor hun har deltatt hele fire ganger.

Spurt sju ganger
Maria er en spennende artist med et stort musikalsk spenn, og i programmet kommer det fram hvordan hun behersker mange ulike musikksjangere, alt fra rolige viser, sprudlende musikaler, rock med trøkk – og ikke minst den stilfulle soulballaden "Hold on, be strong" av Mira Craig som er årets norske bidrag i ESC.

- Grand Prix-seieren i Spektrum er en milepæl, og jeg hadde vært dum hvis jeg sa nei til å delta denne gangen, sier Maria som er blitt spurt sju ganger før om å delta i norske Melodi Grand Prix.

Eurovision Song Contest
Dokumentaren sendes i forkant av den første av to semifinaler i årets ESC, der Maria konkurrerer om en plass i finalen. Semifinalen sendes på NRK1 tirsdag 20.mai kl 21. Hvis hun blir en av de ti som går videre fra semifinalen, skal hun opptre som en av 25 finalister lørdag 24.mai kl 21.00.
.00.


Produsert av NRK Underholdning (vår 2008)
Regi: Hege Westad
Prosjektleder: Stian Malme
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 91164716
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Blir også sendt i morgen kl. 19.25 (NRK3)LENKER
  • Hjemmeside