Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. desember 2011 kl 19.45 Teenage Boss

Stort ansvar


I dette sjette og siste programmet av Teenage Boss treffer vi Jonathan. Han har ikke bankkort, og får ikke fast månedslønn, men får heller det han trenger av moren. Han blir plutselig nødt til å ta ansvar når han får hele familiens inntekt å bestemme over.

Jonathan (15 år) fra Mortensrud i Oslo har få bekymringer når det kommer til penger. Han har aldri hatt eget bankkort eller fått fast månedslønn. Trenger han penger, så spør han bare mor om kontanter. Moren, som selv vokste opp i trange kår, bestemte seg tidlig for at barna hennes ikke skulle mangle noe. Nå ser hun at det er vanskelig å få dem til å tjene egne penger.

Hva gjør Jonathan når programleder Shahzad Rana gir ham ansvaret for familiens penger?

I det sjette og siste programmet i serien "Teenage Boss" følger vi Jonathans utvikling fra å ha et avslappet forhold til penger til å ta fullstendig kontroll over hver krone som brukes til mat eller lommepenger i familien. Det er ikke bare forbruket til mor og stefar som Jonathan bestemmer over. Minst like utfordrende er det å styre storesøsterens og sin egen tvillingbrors’ behov. Og i enden av måneden lokker 16-årsdagen og muligheten til å kjøpe seg moped.

Om serien
I familieeksperimentet "Teenage boss" får familiens kjøpeglade tenåring overta hele familiens inntekt i en hel måned. Hva skjer når tenåringen kan bestemme hvordan pengene skal brukes, og mor og far ikke lenger har kontroll? Seks norske familier tar utfordringen på strak arm, og overlater det samlede husholdningsbudsjettet til tenåringen. Men hvordan disponerer man egentlig så store summer?

Hjelp underveis
Investor og gründer Shahzad Rana er tenåringenes coach. Han hjelper til underveis når tenåringene får et brutalt møte med regninger, uforutsette kostnader og kunsten å disponere store summer over lengre tid. Noen holder seg i skinnet – andre faller for fristelsen å bruke litt ekstra på seg selv. Men hva synes resten av familien om det?


Egenprodusert serie i seks episoder
Prosjektleder: Randi Helland
Coach: Shazad Rana
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske , tlf: 41 50 67 47
TV-seere kan kontakte Publikumsservice: Info@nrk.no , tlf: 815 65 900