Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 26. oktober 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 26. oktober kl 20.05
Alternativ medisin (8:20)

Ginseng gunstig for sjel og legeme

I Kina har ginseng vært brukt som oppkvikkende middel i flere hundre år. Millioner av mennesker over hele verden har fulgt kinesernes eksempel. Nå viser nyere forsking at ginseng kan ha gunstig effekt både på kropp og sjel.
I kveldens utgave av \"Alternativ medisin\" offentliggjøres resultatene fra en dansk undersøkelse. Den viser at ginseng får oss til å reagere raskere, samtidig som den øker vår abstraksjonsevne. På Rigshospitalet i København har man funnet tegn som tyder på at ginseng også kan brukes til å bekjempe infeksjoner, spesielt i lungene.
Aromaterapi med eteriske oljer er et av de andre temaene i kveldens program. Brukt riktig kan de duftende oljene lindre sykdommer og stimulere vår psykiske helse.
En mann i 50-årene som har problemer med overvekt og høyt kolesterol i blodet, blir satt på kur av redaksjonen bak programserien. Vi følger hans kamp mot seg selv og de overflødige kiloene.
I \"Alternativ medisin\" i kveld møter vi også den tidligere verdensmester på trampoline, Dan Millman. I dag skriver han bøker om personlig utvikling. Han har tanker om hvordan hverdagen kan forvandles til en spirituell opplevelse.

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41