Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. juni 2002 kl 20.00 David Copperfield

Oppbrudd og vennskap

David Copperfield (Daniel Radcliffe) og tante Betsey (Maggie Smith). (Foto: BBC)
David Copperfield (Daniel Radcliffe) og tante Betsey (Maggie Smith). (Foto: BBC)
David Copperfields elskede mamma Clara er død, og gutten må slutte på skolen for å tjene til livets opphold selv. Av sin hjerteløse stefar blir han sendt til London for å jobbe på fabrikk. Her får han to nye venner og beskyttere.

I London får David (Daniel Radcliffe) leie rom hos den fattige, men evig optimistiske Wilkins Micawber (Bob Hoskins) og hans elskelige hustru (Imelda Staunton).

De to behandler ham med stor omsorg og respekt, og deres godhet hjelper David til å utholde det skitne og harde arbeidet på fabrikken.

Men snart skal den unge gutten igjen oppleve oppbrudd og motgang. Nå er det bare ett menneske som kan hjelpe ham: tante Betsey (Maggie Smith), en fryktinngytende dame som avskyr gutter…

Om serien
BBCs nyinnspilling av Dickens-klassikeren ”David Copperfield” er gaven til alle som setter pris på tv-drama av ypperste klasse.

Komikk, spenning, intriger og et vell av Dickens’ mest fargerike og uforglemmelige skikkelser er noen av ingrediensene i beretningen om David Copperfields omtumlede liv. Boken ble skrevet i 1849-50 og var Dickens’ egen favorittroman. I 150 år har den fengslet nye generasjoner lesere og har vært filmatisert en rekke ganger.

Britisk dramaserie fra 1999 etter Charles Dickens’ roman
Produsert av BBC i samarbeid med WGBH
Regi: Simon Curtis
Med bl.a. Daniel Radcliffe, Ciaran McMenamin, Bob Hoskins, Imelda Staunton, Maggie Smith, Trevor Eve, Zoë Wanamaker, Oliver Ford Davies, Nicholas Lyndhurst, Pauline Quirke, Dawn French og Ian McKellen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
David Copperfield (Daniel Radcliffe) og tante Betsey (Maggie Smith). (Foto: BBC)


LENKER
  • Mer om serien