Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. mars 2003 kl 20.30 Advokatene

Kokain og svangerskap

Jimmy Berluti (Michael Badalucco) i
Jimmy Berluti (Michael Badalucco) i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
En blivende tenåringsmor, Jennifer, røyker det avhengighetsdannende og helseskadelige kokainpreparatet crack. Tiltalt for besittelse av crack møter hun i retten, gravid i åttende måned. Jimmy Berluti vil forsøke å forsvare henne og få jenta på rett kjøl.

Jennifer og Berluti inngår en avtale: Hun lover å legge seg inn til behandling hvis han klarer å få henne frikjent. Så skjer det merkelige at dommeren ikke godtar politikonstabelens beslagleggelse av en klump crack han fant i Jennifers vinterjakke. Og dermed heller ikke arrestasjonen av henne. Hun blir satt fri.

Fri til å sprekke
Før Jennifer har kommet seg ut av rettssalen, blir hun arrestert igjen. På hvilket grunnlag? Jo, for å formidle narkotika til en mindreårig. Advokat Berluti blir himmelfallen da aktor tar ut ny tiltale, med begrunnelse i Jennifers graviditet: Moren gir crack til den åtte måneder gamle babyen når hun røyker stoff!

Mer om serien
En ny serie (5) av "Advokatene" sendes i vinter, og som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post