Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 12. februar 2010 kl 22.05 Film: Dante's Peak

I kamp mot naturkreftene

Dr. Harry Dalton (Pierce Brosnan) og borgermester Rachel (Linda Hamilton) må redde den lille byen fra et inferno av flammer og lava. (Foto: NBC Universal Studios)
Dr. Harry Dalton (Pierce Brosnan) og borgermester Rachel (Linda Hamilton) må redde den lille byen fra et inferno av flammer og lava. (Foto: NBC Universal Studios)
I den fredelige byen Dante's Peak er det ingen av innbyggerne som frykter et utbrudd fra den store vulkanen som ligger rett over dem. Men vitenskapsmannen Harry Dalton, som er på besøk i den vakre byen, føler på seg at noe er veldig, veldig galt.

Dante's Peak er en rolig småby som nettopp er blitt kåret til den nest beste byen å bo i USA. Det til tross for at den ligger ved foten av en ulmende vulkan.

Inferno av flammer og lava
Etter å ha mottat forurolige data, sender USAs seismiske overvåkningsinstitutt Dr.Harry Dalton (Pierce Brosnan) for å foreta undersøkelser i området. Etter å ha blitt vist rundt i området og forført av byens borgermester Rachel (Linda Hamilton), begynner flere ting å skje.

Harry varsler instituttet, men blir bryskt avvist av sjefen sin som ikke ønsker å skape unødig panikk. Sammen med Rachel, må han kjempe for å overbevise bystyret om at vulkanen er farlig. Men innbyggernes sikkerhet blir satt opp mot økonomiske interesser, og det blir opptil Harry og Rachel å redde den lille byen fra et inferno av flammer og lava.

For Harry og resten av menneskene i Dante's Peak blir det en desperat kamp mot naturkreftene. Uten forvarsel blir dag til natt. Luft blir til ild og bakken gir etter for intens frykt.

Sendt tidligere.

Amerikansk drama fra 1996
Regi: Roger Donaldson
Med Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Charles Hallahan, Grant Heslov og Elizabeth Hoffman.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900