Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 11. desember 2009 kl 22.30 True Blood

Å elske er å begrave

I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
Bill fyller kravene til vampyrklanens straff, men Eric og han finner snart ut at Jessica ikke er helt som de trodde. Sookie føler seg sårbar i Bills fravær, og finner trøst hos Sam.

Sookie forsøker å løse mysteriet bak sitt siste syn, og legger press på en utro politioffiser for å få info. Jason hjelper til med å rydde opp i Amys rot. Han bekymrer seg for fremtiden deres, men klarer ikke å bryte ut av forholdet.

Avsky for hykleriet
Tara er rasende på Lettie Mae etter at hun nektet å betale løsepenger for henne i fengselet, men roer seg ned når en rik "sosialarbeider" ved navn Maryann Forrester kommer henne til unnsetning. Lafayette, på sin side, føler avsky for den hyklerske statssenatorens behandling av vampyrer, og bestemmer seg for å avlegge senatoren en visitt midt i hans politiske kampanje.

Trøster seg med Sam
Sookie føler seg sårbar i Bills fravær, og finner trøst hos Sam. Jason er forstyrret og opprørt, og har havnet på dypt vann med Bud og Andy atter en gang.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod, kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker plutselig en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte mannen, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

"True Blood" tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Ikke alle er like fornøyd med at de døde skal få like rettigheter som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er en ny tv-serie fra skaperen av "Six Feet Under". Serien er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Episoden er sendt i går.I rollene: Anna Paquin (Sookie), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammell
(Sam Merlotte), Ryan Kwanten (Jason), Rutina Wesley (Tara Thornton), Chris Bauer
(Andy Bellefleur), Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds) og Jim Parrack (Hoyt Fortenberry).


Amerikansk dramaserie
Originaltittel: True Blood
Produsert av HBO
Produsert av Alan Ball, basert på "The Sookie Stackhouse novels" av Charlaine Harris.
Manus: Nancy Oliver
Regi: Nancy Oliver
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900