Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 31. desember 2009 kl 22.10 På kongelig variete i Blackpool

Kongelig underholdning

Artisten Lady Gaga var blant de som fikk møte Dronningen på årets kongelige varieté. Den eksentriske Lady Gaga var kledd som Dronning Elizabeth I. Foto: Itv studios global entertainment.
Artisten Lady Gaga var blant de som fikk møte Dronningen på årets kongelige varieté. Den eksentriske Lady Gaga var kledd som Dronning Elizabeth I. Foto: Itv studios global entertainment.
En lettkledd Miley Cyrus, Lady Gaga svevende på et Dalì-inspirert piano, Whoopi Goldberg i "Sisters Act" – og dronning Elizabeth i salen. Årets kongelige varieté i Blackpool sparte ikke på noe.

Den årlige kongelige varieté i Storbritannia har røtter helt tilbake til 1912. Det første showet var et veldedighetsarrangement til inntekt for varietéartistenes humanitære fond, som blant annet skulle bygge et hjem for pensjonerte artister.

Lady Gaga møter dronningen
Selv om arrangementets inntekter fremdeles går til det samme fondet, har mye forandret seg siden den kongelige varieté første gang gikk av stabelen. Årets arrangement var det 81. i rekken, og ble holdt i Blackpool 7. desember. Dronning Elizabeth av England og prins Philip var til stede og fikk servert opptredener fra blant andre den eksentriske Lady Gaga utkledd som dronning Elizabeth I og barnestjernen Miley Cyrus ikledd hotpants på scenen.

Smakebiter fra nye musikaler
Litt mer tilpasset det kongelige publikummet var Bette Midlers opptreden og sceneshowet til canadiske Michael Boublé. I tillegg til opptredener fra noen av de største internasjonale artistene akkurat nå, fikk publikummerne også en smakebit av musikalen "Sisters Act" med Whoopi Goldberg, og "Here comes the girls" med Chaka Khan.

Komikeren Peter Kay ledet årets show, og som vanlig er Andreas Diesen på plass som kommentator.

Britisk produksjon fra 2009
Produsert av: EABF / ITV Global entertainment
Med: Peter Kay, Lady Gaga, Miley Cyrus, Whoopi Goldberg, Bette Midler
Kommentator: Andreas Diesen
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice 815 65 900