Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 20. september 2000 kl 21.00 Den usynlige mannen

Den usynlige mannen (t)


NRK2 onsdag 20. september kl 21.00
Den usynlige mannen

Romantisk thriller

Nick Halloway er en suksessrik aksjeanalytiker i San Francisco, men en dag blir hans velordnede liv snudd opp ned. Nick er nemlig blitt usynlig etter en eksplosjon i et laboratorium, og nå oppdager han at han er objekt for en vanvittig menneskejakt. Dessuten er det vanskelig å få draget på damene når man er usynlig.

Nick Halloway har alltid hatt dette lille ekstra som virker så tiltrekkende på andre mennesker. Han er sofistikert og suksessrik og har ingen problemer med å sjarmere verken stive sjefer eller vakre kvinner. Han synes hele tiden å befinne seg et skritt foran den gemene hop. Nick er definitivt unik, og slik ønsker han at det skal fortsette.

Når Nick blir usynlig etter en ulykke i en høyteknologibedrift, blir hans tilværelse plutselig totalt forandret, noe som også innebærer en trussel mot alle hans relasjoner og vaner. Dessuten svever han i livsfare.

Dette utnytter den kyniske CIA-agenten David Jenkins til å markedsføre sine egne talenter innad i organisasjonen, noe Nick misliker sterkt. Han rømmer, men den lunefulle Jenkins tar opp jakten. Bare Nicks snarrådighet og den assistanse han får av et nytt bekjentskap, den vakre Alice Marlowe, hindrer at han havner i klørne på Jenkins.

Kjente skuespillernavn
Chevy Chase spiller den usynlige mannen Nick Halloway i denne underholdende, romantiske thrilleren. Daryl Hannah møter vi i rollen som den rådsnare og vakre Alice Marlowe som Nick forelsker seg i. Den korrupte CIA-agenten David Jenkins som er besatt av tanken på å fange Nick, spilles av Sam Neill.

Filmen \"Den usynlige mannen\" er inspirert av H.F. Saints roman med samme tittel.

NRK 2 onsdag kl 21.00
Sist sendt NRK1 20.11.99

Amerikansk film fra 1992
Originaltittel: Memoirs of an invisible man
Regi: John Carpenter
Med Chevy Chase, Daryl Hannah og Sam Neill
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne-marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Den usynlige Nick Halloway (Chevy Chase) henger i gelendret i et forsøk på å lure sine forfølgere i denne spenningsfylte filmen.

2. Nick Halloway (Chevy Chase) får god hjelp av vakre Alice Marlowe (Daryl Hannah) i \"Den usynlige mannen\".