Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. desember 2003 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Asmund i Himmelriket

Andreas Lunnan møter Asmund Bjørken

Asmund Bjørken og Andreas Lunnan i „Himmelriket
Asmund Bjørken og Andreas Lunnan i „Himmelriket" (Foto: Ole Einar Marken)
- "Himmelriket" har jeg kalt musikkrommet på kvisten, og et mer dekkende navn kan jeg ikke tenke meg, slår musikeren Asmund Bjørken (70) fast.

- Nærmere saligheten nytter det nemlig ikke å komme i levende live, enn å lytte seg gjennom en fullkommen ballade med en av de store mestrene. Eller ved å slippe seg løs sammen med gode musikervenner og lete etter det beste du selv er i stand til å prestere på ditt eget instrument. Vi er så utrolig privilegert, vi som har fått muligheten til å famle oss rundt omkring i musikkens verden, sier musikeren i et møte med Andreas Lunnan

Uvanlig kombinasjon
Asmund Bjørken er selvlært, med den noe uvanlige kombinasjonen med trekkspill og altsaksofon som spesialinstrumenter. Tradisjonsmusikken er en slektsarv, jazzinteressen slo rot i guttedagene. Gjennom en skjønn forening av musikalitet og tekniske ferdigheter har han nådd de store høyder innenfor så vel jazz som gammeldansmusikk, og ved å legge smil og humør inn i repertoaret framstår han som spillemannen med den riktig store S-en. Formidling er nemlig blitt et av hans mange spesialområder, og det han trodde skulle bli en rolig pensjonisttilværelse, er i stedet blitt et evig etappeløp mellom forskjellige scener.

Spilloppmaker
I kveld følger Andreas Lunnan etter den ettertraktede solisten, og havner både på livlige konserter og i tilbakelent passiar med den glade spilloppmaker som gjennom hele sitt yrkesaktive liv betraktet musikken som hobby.

-Jeg har jobbet i mange bransjer, vært såpekoker og bilselger - dermed har jeg nok fått mer glede av musikken enn de fleste av mine profesjonelle kamerater, påstår 70-åringen som er tildelt så vel Buddy-statuetten som Nord-Trøndelag fylkes kulturpris for sin aktive virksomhet på de forskjellige arenaer.

Egenprodusert ved Program riks, Trøndelag
Programleder: Andreas Lunnan
Presse: mobil: Erik Bull , 99599760