Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. juni 2009 kl 22.30 Alexander med fela

Eventyrgutten Rybak

Alexander Rybak skal representere Norge i ESC i mai, og i dette portrettprogrammet blir vi bedre kjent med den unge eventyrgutten. (Foto: Fredrik Arff/NRK)
Alexander Rybak skal representere Norge i ESC i mai, og i dette portrettprogrammet blir vi bedre kjent med den unge eventyrgutten. (Foto: Fredrik Arff/NRK)
Etter en overlegen seier i Melodi Grand Prix 2009 var Alexander Rybak klar for Europa. Med melodien Fairytale vant han også en gigantisk seier i Moskva, og Norge skal dermed arrangere Eurovision Song Contest neste år.

I portrettet blir vi nærmere kjent med artisten Alexander Rybak, og får vite litt om hans bakgrunn og veien fram til konkurransene.

Kreativt talent
Tross sin unge alder har Alexander Rybak gjort seg bemerket på flere måter med alle sine kreative talenter både som musiker, skuespiller og artist. Vi får se morsomme tilbakeblikk på hans allerede fargerike karriere, i arkivklipp fra blant annet barndommen, da han prøvde seg i idol i 2004 og vant Kjempesjansen på NRK i 2006.

Fram mot Moskva
I programmet følger vi Alexander i den spennende tiden etter han vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i februar, og i denne tiden har han slett ikke ligget på latsiden. Han har blant annet turnert land og strand med Elisabeth Andreassen, jobbet med debutalbumet i platestudio, og rukket å øve noen timer på fela og vokalkunsten. Vi får også et innblikk Alexanders klassiske skolering og solide musikalske ballast, når blant annet Stefan Barrath-Due snakker om Alexanders talenter.

Programmet gir et innblikk i Alexander Rybaks oppladning til Moskva, og vi rekker også å følge han på en tur hjem til moren og faren på Nesodden, hvor det blir mer sang og musikk. Per Sundnes intervjuer.

Programmet er sendt tidligere.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2009)
Regi: Hege Westad
Programleder: Per Sundnes
Prosjektleder: Stian Malme
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 23 04 40 79/911 64 716
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
Blir også sendt fredag kl. 21.25 (NRK3).