Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. september 2002 kl 20.25 Tore på sporet

Palmesus og kjærlighet

Tore Strømøy er på plass med nye historier fra det virkelige liv, 14. september på NRK1. (Foto: Lasse Berre)
Tore Strømøy er på plass med nye historier fra det virkelige liv, 14. september på NRK1. (Foto: Lasse Berre)
Ramsalt hav, seilskuter, palmesus og kjærlighet. Dette er noen av ingrediensene når Tore Strømøy åpner en ny sesong med suksessprogrammet ”Tore på sporet”. I kveld tar han seerne med på en reise til en av Stillehavets aller vakreste øyer, Ai tu taki på slektsjakt.

”Tore på sporet” er en av NRKs mest suksessrike underholdningsserier på TV. Kveldens premiere er første program i Tore Strømøys fjerde serie med historier fra det virkelige liv.

Til nå har over 1,1 millioner nordmenn i gjennomsnitt benket seg rundt tv apparatene for å være med på spennende reiser jorda rundt og for å oppleve rørende familiegjenforreninger.

I høstens første program får du bli med når fire søsken fra Farsund reiser med Tore til Cook øyene i Stillehavet for å finne sin oldefars slekt. Kaptein Reinert Godfred Jonassen var seilskuteskipper og var på en reise jorda rundt i 1897 når han kom ut for en tropestorm i Stillehavet. Han kom aldri mer tilbake til familien i Farsund. Mange år senere kom det et brev til kapteinens to døtre i Norge. Avsenderen sa at også han var kapteinens barn.
Det ligger an til en spennende reise gjennom både tid og rom når nordmennene drar til sydhavsparadiset Aitutaki.

Spennende blir det også når Tore skal prøve å finne faren til Johnny Hilbert Andersen fra Leirfjord i Nordland. Johnny Hilbert har aldri sett sin far, nå lurer han på om han fortsatt lever. I kveld får du også møte laksefisker Kjell Wihelmsen fra Slitu i Østfold som fikk en 112 kilos dansk slakter på kroken, og du får høre Åge Aleksandersen fremføre en helt nyskrevet sang i forbindelse med sitt 30 års jubileum som plateartist.


Om "Tore på sporet"
For fjerde gang skal trønderen Tore Strømøy ta oss med på jakt jorda rundt etter spennende historier fra det virkelige liv. ”Tore på sporet” er en av tidenes mest populære underholdningsserier på norsk tv med et gjennomsnittlig seertall på over 1.1 millioner.

Som alltid handler ”Tore på sporet” om livet - om savn, lengsel og et sterkt ønske om å vite. Tore leter verden rundt etter folks røtter, en leting som også denne gang fører oss jorda rundt. I de snart to årene forberedelsene har foregått denne gangen, har sporene ført ham til land som blant annet Bolivia, Cook Islands, Martinique og Tanzania.

Som tidligere har det strømmet inn mengder med brev og henvendelser fra seerne. Mange av dem vil i de kommende 12 ukene få svar på spørsmål de har lurt på hele livet. For mange vil møtet med ”Tore på sporet” nærmest bety en ny ”tidsregning”.

Mer komikk enn alvor
Nytt av året er at seerne får et sterkere innblikk i hvordan redaksjonen jobber for å løse mysterier med forsvunne personer. Nytt er det også at Tore vil trekke fram historier som har mer komikk enn alvor over seg. Men felles for alle innslag i årets serie er som alltid, å fortelle den gode historie.

Tore ønsker også å markere 30-årsjubileum for hele Norges Åge som plateartist. Åge Aleksandersen og Tore har samarbeidet på en rekke av Tores tidligere tv-suksesser, og i sommer har Tore gravd litt i gamle arkiv for å se hva kompisen har gjort i fjernsynet før de startet samarbeidet. Han skal ha funnet mange ”godbiter”. Åge skal også fortelle historier i form av sanger, og har lovet en splitter ny melodi i hvert program.

Kort sagt, det er duket for både latter og tårer når Tore igjen er på sporet!

NRK Trøndelag
Programleder: Tore på sporet
Prosjektleder: Henning Skjæret, henning.skjaret@nrk.no , mobil 95031931
Pressekontakt: Erik Bull mobil 99599760