Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. juni 2013 kl 00.05 Palme - en pilegrims død

Morderens motiv


I denne siste episoden av denne svenske miniserien begynner etterforskningsgruppen å se nøyere på morderens grunn til å ville ta livet av Palme.

Etterforskningen gikk trått fra begynnelsen, men nå kan det se ut som om Lars Martin Johansson og hans team nærmere sannheten. De søker nå etter motivet som kan ha fått morderen til å handle.

Om serien
Sjefen for rikskriminalpolitiet, Lars Martin Johansson (Rolf Lassgård), er frustrert over at mordet på Palme aldri ble oppklart. Kunne han ha forhindret mordet om han hadde handlet annerledes den gangen i 1986?

Han får mulighet til å starte en ny etterforskningsgruppe som skal se på mordet med nye øyne, og kanskje denne gangen oppklare hvem drapsmannen er.

Strategisk rekruttering
Johansson ansetter strategisk utvalgte personer som han tror kan hjelpe ham å se etterforskningen i et nytt lys. Den første som rekrutteres er Jeanette Eriksson, som har jobbet i politiet i 25 år, og er den som Lars Martin Johnsson har mest respekt for. Hun og flere av personene kan sitte inne med kunnskap om mordet som de selv kanskje ikke tenker over.

Noen må ha sett eller hørt noe, og dette noe er kanskje nøkkelen til å oppklare mordet.

"Palme - en pilegrims död" ble fulgt av 1,8 millioner svenske tv-seere under premieren i januar 2013.Den svenske miniserien "Palme - en pilegrims død" er basert på Leif GW Perssons kontroversielle trilogi "Velferdsstatens fall". I en blanding av fakta og fiksjon handler den om mordet på Sveriges statsminister Olof Palme.

Svensk krimserie i fire deler
Originaltittel: En pilgrims död
Med: Rolf Lassgård, Helena af Sandberg, Jonas Karlsson, Claes Malmberg, Ellen Jelinek, Kjell Bergqvist, Lars-Erik Berenett och Johannes Brost
Produsert av SVT 2013
Presseansvarlig : Presseansvarlig , tlf : 41506747
TV-seere kan kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900