Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. desember 1998 kl 20.30 Alternativ sunnhet

Alternativ sunnhet (t)

NRK2 onsdag 16. desember kl 20.30
Alternativ sunnhet (13:20)

Hvitløkens fortreffelighet
Hvitløken er en av naturens mest virksomme planter. Den senker kolesterolnivået i blodet, styrker immunforsvaret og bekjemper bakterier og sopp.
I kveldens \"Alternativ sunnhet\" får vi vite mer om hvitløkens mange fortreffelige egenskaper. Hvitløken har vært gjenstand for utallige vitenskapelige undersøkelser. Det er blant annet dokumentert at hvitløk kan senke kolesterolnivået i blodet, styrke immunforsvaret og bekjempe bakterier og sopp. Men hvitløk er også et effektivt middel mot hjertekarsykdommer, vel og merke uten andre bivirkninger enn den lukten vi utskiller etter å ha inntatt den.
Overlege Kaj Winther fra Kolding Sygehus har i en klinisk undersøkelse påvist at rå hvitløk fremmer kroppens evne til å bryte ned blodpropper og også kan motvirke åreforkalkning.

Livsnyteren
I over 30 år har den danske journalisten og forfatteren Tabita Wulff beskjeftiget seg med vitaminer, kosttilskudd og naturmedisin. Hun er i dag redaktør av Ugebladet Søndag, hvor hun har sin faste spalte om sunnhet. Men i et åpenhjertig intervju innrømmer hun at hun selv elsker en god whisky og en røyk.
- Jeg spiser store doser C-vitamin, mosjonerer hver dag og lytter til kroppens signaler. Men naturmedisin utretter ikke mirakler. Den er et supplement til tradisjonell legevitenskap, sier Tabita Wulff. \"Alternativ sunnhet\" fulgte den 65-årige livsnyter og ildsjel til Kina.

Trøtt etter fødsel
Da operasangeren Gitta- Maria Sjøberg fra Det Kongelige Teater for noen år siden fødte en sønn, kunne hun ikke forstå hvorfor hun alltid var så trøtt. Så tappet for energi. Noen bekjente anbefalte henne å oppsøke Viktoriaklinikken i København. Her konstaterte immunbiolog Anders Høj at hun hadde den meget vanlige Candida- soppen. Kuren ble en streng diett. Blant annet skulle hun unngå alle gjærende nærings- og nytelsesmidler som brød og øl. Det tok knekken på soppen.

Om serien
Serien bringer konkrete råd og opplysninger om forskjellige urters historie og fysiske innvirkning på kroppen. I hvert program blir det intervjuer med forfattere bak nyere bokutgivelser fra det alternative univers. Det kan for eksempel være forfattere som har forklaringer på hvorfor danske kvinners dødelighet er uhyggelig høy sammenlignet med kvinner i stort sett alle de land det er naturlig å sammenligne seg med. Forfattere som har gode råd om hvordan kvinner kan velge alternative veier til et bedre liv, er også velkomne.
NRK2 onsdag kl 20.30

Dansk dokumentarserie i 20 deler
Originaltittel: Alternativ sundhed
Serien er laget av Lisbeth Kolind, Lotte Hveisel og Thomas Alling
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41