Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 7. november 2008 kl 20.45 Seks fot under

Opptur, ridetur og nedtur

Seks fot under: Jimmy (Peter Facinelli) gir Claire (Lauren Ambrose) en ny opplevelse. (Foto: Warnerbros.)
Seks fot under: Jimmy (Peter Facinelli) gir Claire (Lauren Ambrose) en ny opplevelse. (Foto: Warnerbros.)
Både Claire og Nate får en ny innsikt, mens David og Keith sitt forhold fremdeles er uavklart. Brendas tilværelse preges av voldsomme svingninger, og Ruth lever ut en ny side ved seg selv.

David har store vansker med å takle at partneren Keith har hatt en affære med en kvinne. Det er ikke utroskapen i seg selv som er problemet – for der har han sine egne svin på skogen – men frykten for at Keith skal forlate ham til fordel for en kvinne.

Edie fortsetter å unngå Claire. Claire oppdager at Edie har fortalt svært intime detaljer om Claires seksualliv, noe hun forståelig nok opplever som svært problematisk. Det løser seg imidlertid når Jimmy tilbyr seg å hjelpe henne med problemene.

Bettina overtaler Ruth til å være mer aktiv og eventyrlysten, ikke bare sitte inne og passe på Maya. Ruth tar oppfordringen seriøst, og hun legger i vei på en overnattingstur til Mexico. Dessverre blir ikke hennes første ridetur helt som planlagt.

Brenda forteller Nate at hun elsker han, men Nate klarer ikke gjengjelde følelsene. Han har mer enn nok med å tilpasse seg tilværelsen som enkemann og alenepappa. Skuffelsen over Nates manglende respons fører til at Brenda igjen kontakter langeren sin.

Etter en dramatisk hendelse med en innbruddstyv, har Nate en merkelig drøm. Drømmen forteller ham hva han virkelig vil, og Nate er rask med å omsette den i konkret handling.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Serien er sendt tidligere.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: Grinding the Corn
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Matthew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Hans T. Wiig, 23 04 98 41/909 55 364