Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 28. juli 2005 kl 21.25 Niern: To fedrar for mykje

Fortidens synder dukker opp

Jack Lawrence og Dale Putley hadde for 17 år siden et forhold med samme dame, Colette Andrews (Nastassja Kinski) som senere fikk en sønn, Scott Når Scott rømmer hjemmefra, ber Colette både Jack og Dale om å hjelpe til med å finne ham.

Jack (Billy Crystal) og Dale (Robin Williams) har tilsynelatende ingenting felles. Jack er en effektiv, alvorlig arbeidende advokat med en vellykket praksis og en vakker kone, Carrie (Julia-Louis Dreyfus). Dale er en særdeles enslig artist med dramatiske humørsvingninger som skyldes stor frustrasjon over egen karriere.

Nå banker fortiden på døren. Colette er slett ikke sikker på om det er Jack eller Dale som er faren til Scott (Charlie Hofheimer).. Derfor gir hun begge beskjed, uavhengig av hverandre, om å lete etter sønnen. Det tar ikke lang tid før de to mennene oppdager at de leter etter samme gutt på de samme stedene. De bestemmer seg for å slå seg sammen, til tross for ulik bakgrunn og personlighet.

Om filmen
Billy Crystal og Robin Williams er to av Hollywoods fineste komikere, og her tolker de rollene som henholdsvis sarkastisk forretningsmann og nervøs eksentriker på en utmerket, morsom og gjenkjennelig måte. Dessuten blir det et kort gjestespill av Mel Gibson - med piercing i hele ansiktet. Bruce Greenwood dukker opp som Nastassja Kinskis ektemann, og høyner også humornivået i filmen.

Filmen er også blitt en historisk kuriositet for pop-fans. Her får de nemlig se bandet Sugar Ray helt i starten av karrieren.

Amerikansk komedie (1997)
Originaltittel: Father’s Day
Med: Billy Crystal, Robin Williams, Julia Louis-Dreyfus, Nastassja Kinski, Charlie Hofheimer, Bruce Greenowood
Regi: Ivan Reitman
Pressekontakt: Inger Larsen tlf. 23 04 74 83 / 98 87 50 78,