Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. april 2001 kl 21.00 Niern: Mad Max 2 - landeveiens kriger

Niern: Mad Max 2 - landeveiens kriger (t


NRK2 søndag 22. april kl 21.00
Mad Max 2 - Landeveiens kriger

Mel Gibsons gjennombrudd

Det var i denne australske filmen fra 1982 at Mel Gibson slo gjennom for alvor og ble en av internasjonal films superstjerner. Vi møter ham i en uhyggelig framtidsverden der harde voldsmetoder må til for å nedkjempe organiserte banditter.

Kveldens film er en oppfølger av \"Mad Max\" som kom to år tidligere, også den med Mel Gibson i hovedrollen og med australske George Miller som regissør. Med Gibson og Miller ble det slått ettertrykkelig fast at australsk actionfilm kunne måle seg med det beste fra Hollywood.

Klassisk heltehistorie
I denne klassiske heltehistorien blir vi tatt med til et ukjent og truende framtidslandskap, behersket av onde apokalyptiske krefter. Fienden denne gangen er Humungus, spilt av svenskfødte Kjell Nilsson. Han er leder for en horde av landeveisrøvere som raner og dreper uten nåde.

Hans blodtørstige angrepsleder, spilt av Vernon Wells, har som sitt endelige mål å knuse helten Max. Kampen står om et oljeraffineri der Pappagallo (Mike Preston) og hans folk bare kan reddes hvis de kommer seg ut av anlegget, kjemper seg gjennom et ondskapens landområde og finner nytt liv i et forjettede land langt borte.

En av hans trofaste støtter er en vakker amasone (Virginia Hey). Hun er en fremragende kriger som i begynnelsen er ganske skeptisk til redningsmannen Max, men som etter hvert forstår hans gode hensikter.

Kjempeløft
\"Mad Max 2 - Landeveiens kriger\" var et kjempeløft for australsk film. Enorme ressurser ble satt inn for å løse det kompliserte science fiction-prosjektet. Produksjonsteamet besto av 120 personer, 40 skuespillere var i aksjon sammen med 100 statister. 80 kjøretøyer av høyst ulike former var med, og oppe i luften svevde jevnlig et helikopter med kamerafolk. De fleste scenene ble laget ved Broken Hill, en øde og forlatt gruveby 1200 kilometer syd for Sydney.

NRK2 søndag kl 21.00
Sist sendt NRK2 30.4.00

Australsk spillefilm fra 1982
Originaltittel: Mad Max 2: The Road Warrior
Regi: George Miller
I rollene bl.a. Mel Gibson, Mike Preston, Bruce Spence, Max Phipps, Vernon Wells og Emil Minty
Presskontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilde
Mel Gibson fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som dem kraftfulle Max. .