Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 11. november 2008 kl 21.35 Kodenavn Hunter

Mistenkelige forbindelser

Kodenavn Hunter: Mads Ousdal spiller Bjørn Rønningen i Hunter 2. (Foto: Øystein Hillestad, NRK)
Kodenavn Hunter: Mads Ousdal spiller Bjørn Rønningen i Hunter 2. (Foto: Øystein Hillestad, NRK)
Etter at Bjørn (Mads Ousdal) løste de fatale skuddene på t-banen har han prøvd å finne ut hvor mye VG- journalisten Sigrid Evjen (Pia Tjelta) vet om saken. Selv har han fått vite at mannen han skjøt antageligvis ikke var så uskyldig likevel…

Etter en av politiets største aksjoner noensinne, blir en antatt selvmords¬bomber skutt på Stortinget T-banestasjon i Oslo. Men politiet finner ingen bombe på liket. Dermed er skandalen et faktum, i alle fall ifølge pressen. Det gjør ikke saken bedre at en tilskuer har filmet politiaksjonen og solgt opptaket til Dagsrevyen.

Det er imidlertid gjort andre interessante funn på offeret. Blant disse en ladd Luger-pistol og et bilde av den forsvunne fredsmekleren Georg Melbye (Erik Schjeldsøe) i lommen. Men disse opplysningene vil politiet legge lokk på til de finner ut hvem mannen var.

Hva vet VG?
Etter å ha sett det sterke innslaget med skytingen på Dagsrevyen, lurer Bjørns kone Carina (Laila Goody) på hvor godt hun egentlig kjenner mannen sin. Særlig bedre blir ikke situasjonen når journalist Sigrid Evjen går ut med en sterk artikkel på forsiden av VG med tittelen: Politimann skjøt uskyldig trikkepassasjer gjennom hodet med fire skudd.

Den nigerianske prostituerte Eki sitter i varetekt, og har innrømmet for politiet at det var hun som ringte for å advare om selvmordsbomberen på T-banen. Hun påstår mannen er hennes bror Garba, som hun ikke har sett på 10 år.

Gammel kjenning i Brussel
Samtidig er det fullt kaos på togstasjonen i Brussel etter at en person har falt foran flytoget. Gisela (Ane Dahl Torp) har begynt som livvakt i Politiets sikkerhetstjeneste og er på kurs i den belgiske hovedstaden. Hun er på vei for å hente Georg Melbye idet hun drar kjensel på en gammel kjenning…

Hvorfor skulle Melbye drepes? Prøver noen å stoppe fredsforhandlingene i Mogatu? Og hva vil skje med Øystein Sæther som er på vei for å møte Melbye i Brussel?

Om serien
Dette er andre runde av NRK Dramas suksesserie "Kodenavn Hunter". Her står Hunter-gruppa overfor nye utfordringer i en sak med kriminalitet og politisk spill på høyt nivå. I tre av de sentrale rollene finner vi Ane Dahl Torp, Pia Tjelta og Mads Ousdal.

Få tv-serieskapere i dette landet har så mye kunnskap om politiarbeid som mannen bak suksessene "Svarte penger, hvite løgner" og "Kodenavn Hunter", Jarl Emsell Larsen. Gjennom nitidig research har han sammen med produsent Anne Birte Brunvold Tørstad skapt en realistisk historie med internasjonale, kriminelle nettverk, der det ikke lenger handler om én bakmann eller noen få skurker.

Egenprodusert krimserie i seks deler fra NRK Drama (2008)
Regi og manus: Jarl Emsell Larsen
Episodeforfattere: Siv Rajendram Eliassen og Ulf Breistrand
Produsent: Anne Birte Brunvold Tørstad
I rollene: Mads Ousdal (Bjørn Rønningen), Ane Dahl Torp (Gisela), Pia Tjelta (Sigrid Evjen), Kåre Conradi (Øystein Sæther), Jan Sælid (Dan Wester) Stig Henrik Hoff (Ulrik Berg), Bjørn Skagestad (Cato Bredesen), Laila Goody (Carina Bredesen), Kim Haugen (Mats Høgberg), Ingjerd Egeberg (Solveig Melby).
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no