Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. juli 2000 kl 20.30 Walkabout: Skottland

Walkabout: Skottland (t)


NRK1 fredag 7. juli kl 20.30
Walkabout (3:10)

Standsmessig kjøretøy

Nils & Ronny har tatt turen til Skottland og misbruker Einar Førdes tillit på det groveste når de kjøper en Jaguar til 600.000 kroner.

På kjøretøyet skal storfolk kjennes. I Edinburgh faller Nils & Ronny for fristelsen til å kjøpe en Jaguar XK8 cabriolet til over 600.000 kroner. Man kjører da standsmessig når man besøker lorder og ladyer!

Vel fremme på Isle of Skye tømmer de whiskylageret til Lady Claire, Skottlands svar på Ingrid Espelid Hovig, og lærer hvordan man lager pai av guttebarn. Så blir de med Sir Ian og hans to sønner James og Henry på rypejakt og deres private jaktomårder i det skotske høylandet.

Loch Ness
På veien mot Loch Ness møter de Billy som er kaptein på Drumnadrocit Shinty Club. Her får de en humørfylt innføring i \"Shinty\". \"Shinty\" er Skottlands nasjonalsport, en brutal variant av landhockey, der det meste er tillatt.

Fra gård og grunn
Til slutt tar Nils & Ronny del i en \"Highland Gathering\", en underlig blanding av musikk, dans og idrettsstevne, der småjenter med iver utøver tradisjonelle skotske danser i styrtregn, mens overdimensjonerte mannfolk kaster tømmerstokker og kampesteiner. Nils & Ronny kommer spesielt godt overens med Hamish, mange ganger verdensmester. Han har gått fra gård og grunn for å konkurrere på heltid, og han hevder at ingenting er som en flaske whisky i blodet når verdensrekorder skal settes.

Om serien
\"Walkabout\" er laget av Nils & Ronny, og tittelen har de rappet fra de australske urinnvånernes betegnelse på vandringer. Uten research, kamerafolk eller produksjonsassistenter har de to gutta laget en humorreise på ti programmer. De kaller det selv \"stuntreiser\" fordi de reiser uten noe annet mål enn veien og opplevelsene underveis.

NRK1 fredag kl. 20.30

Bilde
Nils & Ronny med skjørt på tur i Skottland. Damene var raske med å spørre om hva som befant seg under... (NRK-foto: Ole Kaland)

Ved Nils & Ronny AS
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956