Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. oktober 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Knallhard kamp

22 år gamle Anette Fjeld fra Jar er programmets yngste deltager. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
22 år gamle Anette Fjeld fra Jar er programmets yngste deltager. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anne Grosvold har absolutt ikke sluppet opp for syrlige meldinger, og ønsker med glede åtte nye deltagere velkommen til en runde med utfordrende spørsmål, nervepirrende utstemminger og knallhard kamp om å ikke bli stemt ut. Kun én vil lykkes.

Man bør ikke være skvetten eller hårsår for å melde seg på Det svakeste ledd. De fleste må regne med å bli ydmyket og utstemt, og bare én vil stå igjen til slutt. Vedkommende er dessuten avhengig av de andre deltagerne for å vinne mest mulig penger. Som vanlig er det et stort spenn i deltagernes bosted og alder.

De åtte som skal bryne seg i kveld, er Anette Fjeld fra Jar, Hedda Vormeland fra Trondheim, Jørgen Andreas Hjertsen fra Tromsø, Magni V. Dalaker Fauske fra Bergen, Trine Hansvold og Turid Larsen, begge fra Oslo, Øystein Birkelund fra Bodø og Åse T. Knudsen fra Haugesund.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.

Egenproduksjons fra NRK Underholdning (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,