Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. november 2002 kl 23.20 Jaga

Kimbles far på dødsleiet

Richard Kimble kommer for å ta et siste farvel med sin far Stuart (Philip Baker Hall) som er døende.
Richard Kimble kommer for å ta et siste farvel med sin far Stuart (Philip Baker Hall) som er døende.
På websiden DrRichardKimble.com leser Kimble at hans far er døende. Gerard leser samme meldingen, og han bestemmer seg for å dra til Kimbles barndomshjem og stå klar til å pågripe rømlingen som han tror ganske sikkert vil dukke opp der.

Kimble ringer hjem, og selv om faren er alvorlig syk, er han i stand til å snakke med sin sønn på telefonen. Kimble føler at faren fremdeles tviler på hans uskyld, og til tross for at risikoen for å bli tatt er stor, vil han dra til Philadelphfia for å gjøre opp med sin far.

Det er også andre i Kimbles familie som tror han er skyldig, nemlig David, farens bror, som til og med er villig til å hjelpe politiet.

Ambisiøs journalist
Mens David sitter ved farens sykeseng, er Kimble på vei til sitt barndomshjem. Innen han kommer fram, får faren besøk av Carrie Dewhurst, en ambisiøs journalist som dekket Kimbles rettssak. Hun vil intervjue Stuart, blant annet ønsker hun svar på hvorfor hans massive støtte til sønnen stilnet like etter at han stakk av fra fengslet.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36

Bilde
Richard Kimble kommer for å ta et siste farvel med sin far Stuart (Philip Baker Hall) som er døende.