Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. februar 2003 kl 23.20 Jaga

Det vanskelige valget

Richard Kimble (Tim Daly).
Richard Kimble (Tim Daly).
Richard Kimble havner i et alvorlig dilemma når han får vite at søsteren Maggie lider av blodkreft.

Maggie er en viktig støtte for sin drapsdømte bror, og de har i største hemmelighet jevnlig kontakt på telefon. Kimble reagerer med forferdelse når hun forteller at hun har fått diagnosen levkemi.

En benmargstransplantasjon er Maggies eneste håp, og Kimble vet at han er den mest passende donoren. Men hvordan kan en slik operasjon la seg gjennomføre uten at politiet kommer på sporet etter ham? Skal han bli nødt til å overgi seg for å redde søsterens liv?

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51