Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. mai 2004 kl 20.05 Institusjonen

Siste besøk på Gjestad

I kveld er det farvel med brukere og ansatte ved Gjestad bo- og behandlingssenter (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
I kveld er det farvel med brukere og ansatte ved Gjestad bo- og behandlingssenter (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
Det blir farvel med Gjestad bo- og behandlingssenter når vi i kveld viser siste episode av Institusjonen. Vi blir med gjengen fra bofellesskapet på statistjobb i Hotel Caesar, besøker Olle rett etter operasjonen og ser at Anna endelig får det som hun vil.

Hverdager kl 19.30 er et hellig tidspunkt for Tom André, Morten og Sissel i bofellesskapet. Da vises nemlig såpeserien Hotel Caesar, som de har fulgt samvittighetsfullt og med stor glede siden 1997. For en liten stund siden fikk de positivt svar på forespørselen om å være med som statister, og nå er den store dagen endelig kommet. Det er med sommerfugler i magen og fulle av forventning at de reiser til studioene i Nydalen. Klarer de å konsentrere seg om oppgaven? Møter de noen av skuespillerne?

Olle er optimist
I forrige episode gjennomgikk Olle nok en komplisert og risikabel operasjon. Nå er han tilbake på rehabiliteringsavdelingen på Gjestad. Han er fremdeles delvis lam i beina, men han er fast bestemt på å bli bedre og etterhvert klare seg selv. Imidlertid opplever han et midlertidig tilbakeslag nå: Han har tildels store smerter, blir fort sliten og følte seg i det store og hele bedre før han ble operert.

Endelig ble Anna overflyttet
Anna har i lengre tid følt seg mistilpass og alene på Gjestad. Flesteparten av de andre beboerne på aldershjemmet har blitt overført til den nye enheten, og Anna har reagert på at hun ikke fikk slå følge. Omsider har hennes klager ført frem; hun har fått plass på den nye delen.

Om serien
Det eksisterer ingen korrekt fremstilling av hvordan en institusjon er, for historiene og skjebnene er like forskjellige som menneskene som skjuler seg bak dem. Denne programserien forsøker likevel å gi et representativt inntrykk av hvordan dagliglivet i en liten bit av Helse-Norge arter seg. Vi møter pleiere, pasienter på medisinsk rehabilitering, eldre beboere på sykehjem og mennesker som får oppfølging i spesialtilpassede boenheter.

Innkjøpt dokumentarserie. Produsert av Indie Film i samarbeid med Dinamo Story.
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79)