Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. november 2007 kl 20.10 Dokumentar: Tiger i trøbbel

Attenborough om tigre i nød

Jakt på tigre ble forbudt allerede på 60-tallet. Bildet av disse nygarvete tigerskinnene ble tatt tidligere i år i India. (Foto: BBC Worldwide)
Jakt på tigre ble forbudt allerede på 60-tallet. Bildet av disse nygarvete tigerskinnene ble tatt tidligere i år i India. (Foto: BBC Worldwide)
Tigeren, en av Jordens vakreste skapninger er nær ved å bli utslettet. David Attenborough forteller den hjerteskjærende historien om tigerens skjebne, i en dokumentar der dette praktfulle dyrets situasjon legges under lupen.

Dokumentaren viser tigerjakt i India på 60-tallet, da det ennå var lovlig å skyte dette dyret og pynte opp med tigerskinn i hjemmene. Den viser også hvordan illegal tigerjakt foregår i dag, og hvordan store antall nyfelte tigre blir fraktet ulovlig ut av India og over til Tibet og Kina.

For tigerens beskyttelse
Vi møter tre forkjempere for tigerens beskyttelse. Belinda Wright gjennomfører dekkoperasjoner for å etterforske overgrep mot tigrene i India. Valmik Thapar er en utrettelig forkjemper for tigeren på den polititiske arena. Og vitenskapsmannen Raghun Chundawat opptrer som varselsmann på tigrenes vegne.

På kryssende kurs
De tre forkjempernes innsats har brakt dem i konflikt med den indiske regjeringen. Deres iherdige jakt på sannheten og arbeidet for tigerens interesser går på tvers av den indiske regjeringens Project Tiger, et prosjekt som ble startet i 1973.

Britisk dokumentar (2007)
Originaltittel: The Battle to Save the Tiger (Natural History)
Produsert av: BBC Worldwide
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no