Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 3. oktober 2007 kl 20.00 Lydverket

Det visuelle uttrykket

My Chemical Romance (Foto: Kim Erlandsen, NRK)
My Chemical Romance (Foto: Kim Erlandsen, NRK)
Fra Elvis Presley til Marilyn Manson - image og rock har alltid gått hand i hand. Denne kvelden skal vi prate med en rekke av fortidens og morgendagens store artister om hvor mye man jobber med det visuelle uttrykket sitt, og hvorfor det er en så stor del av musikkindustrien i dag.

Møt blant andre Juliette Lewis, Scissor Sisters, Debbie Harry, My Chemical Romance, The Horrors og Backstreet Girls.

Vi dypdykker i et band med et av de sterkeste imagene i rock – punkens gudfedre fra New York; Ramones. Musikken deres stormtok verden, og uniformen deres - skinnjakker, t-skjorte og jeans - var kanskje enkel, men uhyre effektiv.

Ramones-trøyer selges fortsatt i klesbutikker i hver minste avkrok i verden, og vi skal få et eksklusivt møte med mannen som designet den ikoniske logoen. Arturo Vega tilbrakte 30 år på veien med Ramones, og i tillegg til å fortelle om sitt liv med bandet, får vi tilgang til hans personlige fotoarkiv som spenner over tre tiår med rock ’n’ roll-historie.

Den amerikanske fotografen Peter Beste har imidlertid spesialisert seg på to vidt forskjellige musikkscener; hip hop fra Houston og norsk black metal. Hvorfor disse ytterpunktene? Og, hva får en ung amerikaner til å spesialisere seg på vår ondeste merkevare og hvordan fester man et image på fotopapir? Vi forsvinner inn i den norske skogen for en fotoshoot av satanisten Gaahl fra Gorgoroth.

PJ Harvey har vært en vital del av kontemporær rock siden hun albumdebuterte for 15 år siden. Med albumet White Chalk legger hun inntil videre det musikalske uttrykket vi kjenner henne for bak seg. Lydverkets Mona B. Riise prater med henne om hvorfor også det visuelle uttrykket hennes har forandret seg, og vi blir med på en intimkonsert du bare får se på Lydverket.


Programmet sendes også på NRK1 etter Kveldsnytt

Egneproduksjon
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Kontaktperson, Lydverket: Vivi Stenberg 23048421/48170315 ,
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no