Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 20. desember 2002 kl 23.55 Orientkanalen - Nansen og Rønneberg uten tolk

Besøk i flyktningleir

Nicolai leker med barna i flyktningleiren. De fleste av dem har aldri opplevd et liv utenfor denne leiren på Sri Lanka. (Foto: Fabula media)
Nicolai leker med barna i flyktningleiren. De fleste av dem har aldri opplevd et liv utenfor denne leiren på Sri Lanka. (Foto: Fabula media)
I et land som har vært herjet av borgerkrig i nesten 20 år, er det mange som aldri har vært utenfor flyktningleiren de bor i. Harald og Nicolai besøker en av Sri Lankas mange flyktningbeleire i nord, et møte som gjør sterkt inntrykk.

Men de møter også folk fulle av håp etter at våpenhvilen ser ut til å vare.
De unge journalistene i Young Asia Television har laget reportasjer fra deler av Sri Lanka som har vært helt avstengt fra resten av verden i 20 år. Nå ser de at toget igjen går til stasjoner som har vært lagt ned på grunn av krigen, og folk får tak i varer de knapt har sett i denne delen av landet før.

I kveldens utgave av ”Orientkanalen” får vi også se en eldgammel type kampsport som er temmelig unik. Den utføres nemlig kun av en eneste familie på Sri Lanka.


Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: Gunilla Gaarder(23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).