Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. juli 2009 kl 21.30 In Treatment

Sinne og skuffelse

In Treatment (11:45) Laura, spilt av Melissa George. (Foto: HBO Enterprises)
In Treatment (11:45) Laura, spilt av Melissa George. (Foto: HBO Enterprises)
Laura kommer for sent til ukens terapitime. Er det en måte å straffe Paul på siden han avviste henne sist?

Laura blir forbannet, og hisser seg opp når Paul forsøker å snakket om at hun føler seg sint. Hun parerer med at Paul har vanskelig for å takle henne som pasient fordi han har lyst på henne. Det forestående bryllupet gjør ikke saken bedre; Laura gleder seg ikke til å gifte seg med Andrew, og når Paul ikke vil forlenge timen, blir Laura enda mer frustrert.

Om serien
Selskapet som serverte oss Sopranos, HBO, kommer her med en ny følelsesmettet serie.
In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper andre men ikke fikser det selv. Gabriel Byrne og Dianne Wiest spiller de to bærende rollene.

Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 x 9 uker som fluer på veggen hos doktor Paul Weston, en omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul omtrent ta på seg et kyskhetsbelte for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham - pluss nesten alle menn hun treffer. På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap. Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et altfor nært forhold til den mannlige treneren sin. På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin Budda-lignende mentor, Gina, og øser ut av seg sine bekymringer. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen i den amerikanske pressen var overveldende,
- Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise på NRK2 tirsdag 14. juli kl. 17.10

Amerikansk dramaserie (2008)
Produksjon: HBO
Manus og regi: Rodrigo Garcia
I rollene: Gabriel Byrne og Melissa George, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Les mer: www.hbo.com/intreatment/
LENKER
  • Les mer: www.hbo.com/intreatment/