Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. oktober 2004 kl 20.25 Noen bedre

Tilbake til livet

Tore Strømøy og hans kompanjong Philip Staven Mittet er klar med program nummer åtte av
Tore Strømøy og hans kompanjong Philip Staven Mittet er klar med program nummer åtte av "Noen bedre" i kveld. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Oliver Sundli fra Trondheim ble alvorlig skadet i en trafikkulykke i 1978. Kona omkom, mens Oliver måtte skjæres ut av bilvraket. Etter mange operasjoner kom han hjem til sine to barn i rullestol. I kveld får du høre om Olivers tøffe kamp for å komme tilbake til livet.

Oliver Sundli er en av mange nordmenn som har blitt hardt rammet etter en ulykke i trafikken. I kveldens "Noen bedre" forteller han om kollisjonen som kostet hans kone livet, og som snudde opp ned på Oliver og familiens liv. Vi får høre om tunge stunder og utallige treningstimer, men også om optimisme og livsglede.

Musikk og imitasjon
I kveldens program får vi også møte familiebandet fra Solør, som til sammen er 330 år! Og som fortsatt er ute på spilling. De fire har spilt sammen så lenge de kan huske. Medlemmene er i dag i alderen 78 til 89 år, og opptrer fortsatt to ganger i uken med sine gamle slagere.

Imitatorkonkurransen går inn i sluttfasen, og i kveld kommer den første av semifinalene. Her konkurrerer Nickolas Pettersen Henriksen fra Fredrikstad, Gro Larsen fra Rena og Siri Nordli Leirvik fra Trondheim om den ene av de tre finaleplassene. De tre imiterer Donald Duck, Stælken Gundersen og Herborg Kråkevik.

På den høyeste topp
Kveldens historie handler om gutteklubben "World Wide Vikings" som har som mål å bestige den høyeste topp i hvert land i verden. I fjor sommer var de blant annet oppe på toppen av fjellet Elbrus i Russland som er 5642 meter høyt, - og Vatikanstatens høyeste punkt, "Vatican hill" på 75 meter. I kveld er det oppdalingene Torbjørn Orkelbog og Gisle Hoel samt Petter Kragset fra Sunnmøre som representerer "vikingene" i studio.

En annen dans blir det når juniorverdensmestrene i swing, 16 åringene Susanne Bakhand Sandberg og Thorbjørn Solvoll Urskog fra Fauske, entrer studio sammen med andre danseglade ungdommer.

En annen som garantert dukker opp, er programleder Tore Strømøys unge assistent Philip, som er i full gang med å forberede alle barns favorittkveld, Halloween.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Tore Strømøy
Medhjelper: Philip Staven Mittet
Prosjektledere: Henning Skjæret og Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer