Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 9. desember 2006 kl 20.40 Profil: På svanens vinger

Radikal utgave av Svanesjøen

Den australske versjonen av Svanesjøen har gjort stor lykke i hjemlandet. Nå spørs det hva britene mener…(Foto: BBC Worldwide)
Den australske versjonen av Svanesjøen har gjort stor lykke i hjemlandet. Nå spørs det hva britene mener…(Foto: BBC Worldwide)
Koreografen Graeme Murphys prisbelønte ballettproduksjon av Svanesjøen hadde verdenspremiere på operahuset i Sydney, Australia i 2002. Handlingen i balletten er lagt til et edvardiansk hoff rundt et kongelig bryllup, med tre personer som skal gifte seg.

I juli 2005 dro hele ensemblet, over 100 personer, til London Colisseum for deres første forestilling i Europa på 12 år. De kunne knapt ha valgt et verre tidspunkt å besøke London på, midt under terror-krisen.

Dokumentaren gir et intimt nærbilde av problemene som dette skapte, samt forflytningene, aktivitetene bak scenen og prøvene: høydepunktene, nedturene, gledene , temperamentet og smerten – gjennom sekvensene i forestillingen og etterpå.

Den australske responsen etter Murphys versjon av Svanesjøen hadde vært overveldende. Men hva vil det kritiske britiske publikummet få ut av det? Vil de gjespe og si: å, nei ikke en ny utgave av Svanesjøen, eller vil de begeistres av spektakulær scenografi, fantastiske kostymer og en underliggende handling som kan minne om historien til Charles og Diana?

I rollen som Odette ser vi Madeleine Eastoe, Steven Heathcote i rollen som Siegfrid og Lynette Wills som Baronesse von Rothbart.

Britisk dokumentar (2005)
Produsert av BBC Worldwide
Regi: John Lyons
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no