Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 17. januar 2009 kl 00.05 Sexrevolusjonen i Kina

Kina på sex-kjøret

Sexrevolusjonen i Kina: Et kanadisk tv-team tar pulsen på problematikken i
Sexrevolusjonen i Kina: Et kanadisk tv-team tar pulsen på problematikken i "Fakta på lørdag". (Foto: Galafilm Inc)
For ikke lenge siden, i Maos Kina, var sex tabu og private anliggender som kledsel og make-up var styrt av partiet. I dag er Kina på sex-kjøret. Et kanadisk tv-team har tatt pulsen på Kina.

Kina har i moderne tid vært åsted for mangeartede revolusjoner, og nå er turen kommet til sexrevolusjonen. Som så mye annet i Kina skjer forandringene også på det seksuelle området i lavineartet fart.

Fri kjærlighet
Ungdomsgenerasjonens praktisering av fri kjærlighet har sjokkert foreldregenerasjonen i Kina. Og det er denne "revolusjonerende" praksisen det kanadiske tv-teamet fanger opp, bl.a. ved hjelp av skjult kamera.
Sex-industrien i landet er nå inne i en boom, og spredningen av hiv er påtakelig. Det er snakk om en krise på nasjonalt plan.

Kjønnsrollemodellene er også i radikal endring. Karrierekvinnene og feministene streber etter å oppnå alt det bare mannen en gang hadde tilgang til. Nå føler den mannlige kineser seg mer og mer utelatt.

Gjennom den seksuelle lydmur
I programmet møter vi blant andre Madame Chen som driver 5 000 sexbutikker, bare i den kinesiske hovedstaden. En annen "frigjort" dame er Muzumei, som var den første i Kina som brøt den seksuelle lydmur med å legge ut sine hvinende skrik i pur attrå på Internett.

Wang Xiao Feng framstår som kvinnelig redaktør av Kinas hotteste feministiske blad, der det er kvinnens karriere som teller og ikke menn. Ru Rumei er en erfaren dame og vertinne for et kinesisk sex-talkshow på tv. Vi møter dem begge i denne dokumentaren.

Programmet er sendt tidligere.

Kanadisk dokumentar (2007)
Originaltittel: China's Sexual Revolution
Produsert av: Galafilm Inc
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no