Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 13. januar 1999 kl 23.00 Dr. Bliss

Dr. Bliss (t)

NRK2 onsdag 13. januar kl 23.00
Dr. Bliss (5:5)

Uforklarlig dødsfall
Dr. Sam Bliss (Simon Shepherd) står i kveldens episode overfor et uforklarlig dødsfall. En gammel venn og kollega, Dr. Josie Trew, ber om hjelp etter at en mann dør utenfor huset hennes.
Dr. Josie Trew, en pensjonert patolog, ønsker å høre hans mening om hva som kan ha vært dødsårsaken.
Etter at nok en person dør av de samme uvanlige symptomene, er Dr. Bliss overbevist om at de har å gjøre med en byllepest. Men hvordan kan en slik dødelig sykdom dukke opp i en søvning landsby i Norfolk i dag?

Om serien
Simon Shepherd, som mange vil huske fra \"Landsbylegane\", spiller Dr. Sam Bliss i den nye britiske dramaserien på NRK2. Dr. Bliss er en av landets ledende immunologer. For tiden arbeider han med å utvikle en vaksine mot en spesielt farlig type malaria. Og han prøver å finne en kur for forkjølelse. Dessuten har han sitt eget radioprogram. Men hans naturlige nysgjerrighet og utforskende intellekt fører ham ofte ut av laboratoriet ved universitetet i Cambridge og inn på andre gåtefulle, noen ganger skremmende, veier.
Siden hans kone døde av Huntingtons sykdom har Sam Bliss oppdratt sine to tenåringsdøtre Zoe (Sarah Smart) og Louise (Zoe Hart) alene.
Forskningsassistenten Dr. Melanie Kilpatrick (Sian Webber) kommer til å spille en viktig rolle for ham både på jobben og privat.
Ideen til tv-serien \"Dr. Bliss\" stammer fra Michael Stewarts romaner fra forskermiljø. Manus til serien er skrevet av Simon Eden, Charles Brent og Richard McBrien. Regien er ved Simon Shore, Chrispin Reece og Richard Standeven. \"Dr. Bliss\" hadde ti millioner seere da den ble vist i Storbritannia.
NRK2 onsdag kl 23.00

Britisk dramaserie
Originaltittel: Bliss
I hovedrollene: Simon Shepherd og Sian Webber
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41