Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. januar 2000 kl 00.00 Elvis Presley - the 1968 Comeback Special

Elvis Presley - the 1968 Comeback Speci

NRK1 fredag 28. januar kl 00.00
Det var tider, det - Elvis Presley

Gjensyn med \"The King\"

I en frittstående serie bestående av dokumentarer og konserter, presenteres artister eller grupper som mange stadig har et musikalsk forhold til. I USA kunne tv-seere i desember 1968 for første gang på mer enn åtte år oppleve Elvis i et bejublet comeback etter at han gjennom 60-tallet hadde brukt all sin tid til filminnspillinger i Hollywood.

Denne kombinasjonen av studioshow og intimkonsert ble godt mottatt av så vel fans som kritikere, og Elvis fremførte, i tillegg til klassiske låter fra 50-tallet, også \"ferskvare\" som \"Guitar Man\".

Elvis Presley døde i 1977, men fortsatt er det mange som nekter å tro at \"Elvis has left the Building\". Idoldyrkelsen antok nærmest religiøse former etter hans død. Fortsatt valfarter hundretusener hvert år til Graceland, godset han bodde på i Memphis, og det verserer stadig historier om at han lever. Det er skrevet et utall bøker og laget en rekke filmer om ham, og plateinnspillingene hans kommer stadig ut i nye opplag og innpakninger. Elvis har hatt en enorm innflytelse på en mengde andre artister, og vil antakelig for alltid stå som \"The King of Rock\'n Roll\".

NRK1 fredag kl 00.00

Innkjøpt dokumentar. Amerikansk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83