Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. november 2004 kl 23.35 Nattkino: Diamantene

Far og sønn

Kirk Douglas har en av hovedrollene i kveldens Niern.
Kirk Douglas har en av hovedrollene i kveldens Niern.
I denne bittersøte komedien møter vi en eldre mann og hans sønn. De søker begge etter både rikdom og et bedre forhold dem imellom.

Harry Agensky (Kirk Douglas) var en gang en vellykket bokser. Han bor nå i Kanada med sin sønn Moses (Kurt Fuller). Harrys andre sønn, Lance (Dan Aykroyd), føler at faren aldri har brydd seg om ham, og han har ingen varme følelser for sitt opphav. Lances forhold til sin tenåringsønn Michael (Corbin Allred) er imidlertid ikke noe bedre

Diamanter og fellesskap
Harry er ensom etter at hans kone døde, og han har hatt et slag. Nå ønsker han å trekke seg tilbake på en ranch i Nord-Kanada, men han har ikke råd til å kjøpe eiendommen. Lance inviterer Harry med på en skiferie med Michael, men i siste minutt overtaler Harry dem til å bli med til Nevada isteden. Harry påstår at han etter en boksekamp ble betalt i diamanter som han gjemte et eller annet sted i Las Vegas. Hvis han kan finne diamantene, har han råd til å kjøpe ranchen. Lance tviler, men alle tre drar til Nevada, i håp om å finne både diamantene og fellesskap.

Horemamma
"Diamantene" var Kirk Douglas’ første film etter et livstruende slag i 1997. Lauren Bacall opptrer i en liten rolle som horemamma i et bordell i Nevada. Sist hun viste seg på lerretet sammen med Kirk Douglas var i 1950, i filmen "Young Man with a Horn".

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "Diamonds"
Regi: John Mallory Asher
I rollene: Kirk Douglas, Dan Aykroyd, Corbin Allred, Lauren Bacall, Kurt Fuller
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83