Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. juli 2003 kl 20.25 På Jamies kjøkken

Curryfest

Jamie sammen med to av kokkene i restauranten  Rasa chef Das Sreedharan.
 (Foto: BBC Worldwide)
Jamie sammen med to av kokkene i restauranten Rasa chef Das Sreedharan. (Foto: BBC Worldwide)
Jamie er hjemme alene og bestemmer seg for å benytte sjansen til å invitere sine kamerater på curryfest. Etter å ha snappet opp noen hete tips i restauranten Rasa chef Das Sreedharan, setter han i gang.

Jamie tilbereder syltet sitrondipp og korianderdipp til indiske poppadoms. Ellers står fisk og kylling i karrisaus med sitronris på menyen.

Om Jamie Oliver
Jamie Oliver, som har pasta og brødbaking som sin store lidenskap, har det med matlaging i blodet. Allerede som åtteåring hjalp han ivrig til på kjøkkenet i foreldrenes populære restaurant, Cricketers i Clavering i Cambridge, hvor han vokste opp. Da han var 16, begynte han på Westminster Catering College, hvor han fullførte sin formelle kokkeutdannelse. Siden har han laget mat på mange av Londons beste restauranter som Antonio Carluccio’s Neal Street Restaurant og The River Café. Han er også selv eier av en restaurant.

I tilknytning til tv-seriene har han skrevet bestselleren "The Naked Chef", der han inspirerer leserne med et idiotsikkert repertoar av enkle, herlige oppskrifter.

- Det må være gøy å lage mat. Og det må være enkelt og smake godt, fastslår Jamie, som mener at man ikke bør bruke mer enn en halvtime på å lage en velsmakende rett. Han oppfordrer seerne til å kjøpe ferske ingredienser og holde seg unna frossenmat.

Serien ble sist sendt høsten 2002.

Britisk matserie i åtte deler fra BBC Worldwide
Originaltittel: The Naked Chef
Kokk og programleder Jamie Oliver
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853 / 90775758


LENKER
  • Mer om  
  • Oppskrifter