Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. september 2001 kl 20.25 Den store klassefesten

Festen fortsetter!

. Dan Børge Akerø inviterer til klassefest for tredje gang (NRK-foto: Ole Kaland)
. Dan Børge Akerø inviterer til klassefest for tredje gang (NRK-foto: Ole Kaland)
Dan Børge Akerø inviterer seerne til klassefest for tredje gang. I vinter trakk programmet opptil 1,4 millioner seere på lørdagskvelden, og i juni i år ble Akerø kåret til årets beste programleder under Gullruten. – Jeg gleder meg til en ny runde, sier han, og legger til at det denne gangen blir litt mer ”sirkus”.

I hvert program blir to kjente nordmenn gjenforent med sin klasse. Lek og konkurranser fører til slutt fram til den avgjørende eksamen, hvor kveldens vinner blir kåret. Så bærer det av gårde med vinneren og klassen i ”Klassefesten”s buss til en finere restaurant. Taperen får selvsagt også mulighet til hyggelig samvær med sin klasse.

Populært program
Det er ikke vanskelig å få folk til å stille opp i programmet. – Mange sier at de har ventet på telefon fra oss når vi ringer og inviterer, sier Dan Børge Akerø.

Første par ut er Viggo Sandvik og Marianne Krogness som møter sine respektive klasser. Andre navn utover høsten er Elisabeth Moberg og Kjersti Berge (Kvinner på randen), Kjersti Holmen og Kim Haugen, Mari Maurstad og Tore Strømøy, Hans Wilhelm Steinfeld og Inger Lise Rypdal, Lise Fjeldstad og Arve Tellefsen, Jan Åge Fjørtoft og Bente Skari, Gerhard Heiberg og Kjell Kristian Rike, Åge Aleksandersen og Halvdan Sivertsen, John G. Bernander og foreløpig ukjent makker og Tor Endresen og Anita Skorgan.

Første par ut
I kveld møter Marianne Krogness sin klasse fra Asker gymnas i 1970 og Viggo Sandvik gjenforenes med klassen fra Gjøvik realskole i 1967. Marianne var medlem av Tramteatret på 70-tallet, en teatergruppe som kom inn som et friskt pust i Norges teaterliv, og som ikke minst hadde stor suksess på fjernsynet. Hvem husker ikke ”Pelle Parafins Bøljeband”? Etter Tramteatrets oppløsning har Marianne Krogness spilt i flere revyer – og hun gjorde comeback med et brak som ”Shell-dama”, reklameinnslaget som sto som en påle!

Viggo Sandvik er frontfigur og vokalist i Vazelina Bilopphøggers, bandet om hvem det er sagt at de satser i hvert fall ikke på det internasjonale marked. Eller hva skal en si når Viggo Sandvik synger ”Je åt opp rånan min” med like mye soul i stemmen som Ray Charles når han synger originalen ”I can’t stop loving you”? Viggo står ellers støtt og humørfylt på egne bein og har vært med i revyer og på fjernsyn i mange sammenhenger. Og så har han et til tider nostalgisk forhold til sport, særlig 50- og 60-tallets skihopp og lengdeløp på skøyter.

Programmet i kveld blir garantert et program med høy humorfaktor!


Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder Dan Børge Akerø
Prosjektleder Kjerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
1. Dan Børge Akerø inviterer til klassefest for tredje gang (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Viggo Sandvik og Marianne Krogness er første gjester hos Dan Børge Akerø lørdag 15. september (NRK-foto: Ole Kaland)
3. Viggo Sandvik er en sportsinteressert herremann. Her er han i svevet… (NRK-foto: Ole Kaland)