Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 11. juli 2008 kl 22.20 Seks fot under

Overraskende vellykket bursdag

Mor og datter Fisher opplever medgangstider, mens sønnene har sine problemer å stri med. (Foto: HB0)
Mor og datter Fisher opplever medgangstider, mens sønnene har sine problemer å stri med. (Foto: HB0)
Mot Nates formaninger bestemmer Lisa seg for å arrangere en bursdagsmiddag for Ruth. Det går over all forventning, men Nate har det ikke like hyggelig som de andre. Claire tilbringer en fin kveld i et ganske annet selskap.

Familien Fisher er ikke akkurat kjent for ville fester og høy stemning. Nate er derfor lite entusiastisk når Lisa forteller at hun vil arrangere en bursdagsmiddag for Ruth. Ruth selv vil gjerne tone det litt ned, men lar Lisa ta styringen.

Bursdagen blir langt mer vellykket enn noen kunne forestille seg, med stort alkoholinntak, dansing og generelt høy stemning. Men Nate klarer ikke more seg, han trekker seg tilbake i sin egen verden. Hva er det som plager ham?

Lovende kunstnere
Claire har fått ny lærer, og han setter virkelig fart i kunstutdannelsen. Under en fuktig kveld på byen sammen med en annen student, får hun masse ros og blir lovet en strålende karriere – så lenge hun benytter sine talenter.

Claire blir enda mer inspirert, og sammen med medstudenten Russel bruker hun resten av natten på å studere og snakke om kunst.

Begravelse rører David
Fisher & Diaz får i oppdrag å arrangere en litt spesiell begravelse. En operaglad mann dør etter lang tids sykdom, og hans homofile partner vil gjerne at begravelsesseremonien skal ligne en opera av Puccini.

David synes det hele er svært vakkert, og han blir spesielt beveget av talen som holdes. Han ser klare paralleller til sitt eget forhold, og da David kommer hjem, faller han om i gråt i fanget til Keith.

Om serien
Seks fot under dreier seg om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant alminnelige mennesker.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under
Episodetittel: Nobody Sleeps
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53