Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. mai 2008 kl 19.55 Koht i familien

Familieliv

Hjemme hos familien Singh i Oslo. Fra venstre: Rana Ranjit Singh (26), Christine Koht, Rajinder (23). (Foto: Gunhild Magnor)
Hjemme hos familien Singh i Oslo. Fra venstre: Rana Ranjit Singh (26), Christine Koht, Rajinder (23). (Foto: Gunhild Magnor)
Hvordan står det egentlig til med den norske familien? Dreier det seg bare om tidsklemma, sokkevask og frakting av unger til og fra trening og korps og speidern og venner? Eller er det kos og hygge og hjemmelaget pizza med alle samlet? Christine Koht har forsket og vært sammen med mange familier, og i løpet av åtte programmer presenterer hun svaret.

Den koht'ske metode har allerede gitt oss mye kunnskap om den norske gjennomsnittsmannen. Nå er det altså den norske gjennomsnittsfamilien som skal under lupen. Koht har ikke barn, og hun er absolutt ikke ute i en oppdragerrolle. Men hun er veldig nysgjerrig. Hvordan klarer folk å kombinere jobb, familie, venner og kjærlighetsliv? Hvordan strukturerer man en hverdag der man er konstant 5 minutter på etterskudd? Blir man ikke sliten, trøtt og sur? Hvordan påvirkes familielivet?

Det går bra
Ved hjelp av uredde spørsmål, aktiv tilstedeværelse, sirlig nedtegnet statistikk og en utrolig evne til å komme innpå folk danner Koht seg et bilde av tilstanden i norske familier. Vi kan allerede nå røpe at det går overraskende bra med den norske familien. Koht er rett og slett dypt imponert over hva folk får til.

Familieforøkelse og familiesamhold
I første program møter vi to trønderfamilier og en innvandrerfamilie i Oslo. Tonje (23) og Andreas (22) fra Trondheim venter sitt første barn. De er klar over at livet vil endre seg, men i hvilken grad? Får de fremdeles tid til hverandre?

Familien Singh fra Oslo har masse tid til hverandre. Familien består av mor, far, to sønner som bor hjemme og en datter som er gift i England. Sønnene Rana Ranjit (26) og Rajinder (23) har ennå ikke kommet seg ut av redet. Det sterke samholdet er noe av grunnen, familien er sammen om mye. Selv når Rajinder skal klippe gresset, står faren og broren og ser på.

Hos familien Skovly Gilton er det mer uenighet. Eldstedatteren Emmeline Victoria (16) vil reise på Roskilde-festivalen, men musikerfar Roger setter foten ned. Hvem vinner maktkampen? Og hvordan får man tenåringsgutter til å holde orden på rommet?

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt underholdningsserie fra Feelgood scene og film AS (2006)
Programleder: Christine Koht
Regi: Kristin Ekker
Produksjonleder: Karin Kilde
Produsent: Thomas Giertsen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann tlf: 23 04 78 53 / 907 75 758
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900